25.9.2016

Seat Mii by Cosmopolitan – Komitean käsitys naisten autosta

Seat Mii by Cosmopolitan

Seat ja Cosmopolitan pähkäilivät yhdessä ideaalisen automallin lehden lukijoille, mutta nähtävästi myös auto voi kompuroida catwalkilla.

Itseään uudelleen keksivä naistenlehti Cosmopolitan toimi konsultointiapuna Seatille espanjalaisen autovalmistajan muovatessa pikkuruisesta Miistä erityisesti naisille kohdistetun version. 18 kuukauden yhteistyön ja sosiaalisessa mediassa järjestetyn ehdotuskyselyn jälkeen lopputuloksena on kuulemma trendikäs ja muodikas auto feminiinisille ja muotitietoisille naisille. Jos tämä kuulostaa katastrofin aineksilta, ei hätää! Uutuuden saa nimittäin myös maakaasuversiona, koska se se on chic.

Seat Mii by Cosmopolitan

Seat Mii by Cosmopolitan on siis ihan aikuisten oikea varusteversio Seat Miistä, joka taasen tunnetaan meillä paremmin sisarmallien Volkswagen up! ja Škoda Citigo kautta. Cosmo-versio Miistä on saapumassa myyntiin alkuvuodesta 2017 ja trendikkään muotitietoisena sen saa tasan kahdessa värissä: kuvissa näkyvänä Violettona tai valkoisena nimeltä Candy White. Violetti väri ei itseasiassa ole huono, vaikka ei kuuluisikaan Cosmopolitanin kohderyhmään. Violetto on saanut osakseen helmiäissävyä, joten sen kimaltelu vaihtaa värin sävyä valaistuksen mukaan.

Kimaltelua löytyy myös kaksivärisistä, korumaisista vanteista. Ajovalot puolestaan ovat saaneet niin sanotun "silmämeikkilookin". Peilit ovat joka tapauksessa shampanjanväriset ja sama sävy jatkuu sisätilan yksityiskohdissa. Ja yksikään erikoiserä ei ole valmis ilman kynnyslistoja, saa tämä ihan uus ihanuus alumiinilistoihinsa tekstin "COSMOPOLITANlovesMii". Lisäksi tarjolla on "Cosmopolitan Lifestyle Collection" -varustepaketti, jonka sisällöstä Seat paljastaa vain kännykän langattoman latauksen.

Seat Mii by Cosmopolitan

Muutosten taustalla ovat olleet Cosmopolitanin saamat monituiset vastaukset siitä, mihin naiset autoaan kuulemma käyttävät:

"Autosi on paikka yllättäville karaoke-esiintymisille, viime hetken asuvaihdoksille, dramaattisille juoruilusessioille ja lounastunnin hätätorkuille."

Näihin vaatimuksiin on pyritty vastaamaan sillä, että Miistä on Cosmopolitan-versiossa tehty "kuin juuri sinulle suunniteltu".

Seat Mii by Cosmopolitan

"Kiireistä, hauskaa ja pelotonta elämää viettäville naisille" suunnatun Seat Mii by Cosmopolitanin saa kolme- tai viisiovisena ja siihen ovat tarjolla Miin normaalit voimalähdevaihtoehdot:

  • 1 litran kolmisylinterinen moottori (60 hevosvoimaa), viisivaihteinen manuaali
  • 1 litran kolmisylinterinen moottori (75 hevosvoimaa), viisivaihteinen manuaali tai automaatti
  • 1 litran kolmisylinterinen bensiini/CNG-maakaasumoottori (68 hevosvoimaa), viisivaihteinen manuaali

Sosiaalinen media ja esimerkiksi autoblogi Jalopnikin toimittaja Kristen Lee eivät ole olleet tuotejulkistetuksesta varsinaisesti riemuissaan, syyttäen Seatia ja Cosmopolitania holhoavimmasta autojulkistuksesta vuosikymmeniin.

– Auto vain naisille?! Olen niin innoissani että pudotin tamponini, twiittasi nimimerkki Pretty Normal Me.
– Ihanaa, nyt heiveröinen naisellinen mieleni voi vihdoin tarttua rattiin, sivalsi puolestaan nimimerkki Rohese.

Daily Mailin mukaan Seat on sittemmin täsmentänyt lausuntojaan, tarkoittaen autoa nimenomaisesti Cosmopolitanin lukijoille eikä suinkaan kaikille naisille.

Lähde: Seat, Jalopnik, Daily Mail Kuvat: Seat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat