16.9.2017

Silja ja ravintola Juuri yhteistyöhön – kunniaa suomalaiselle ruokakulttuurille

Juuri

Syksyisen juurevat maut ovat tarjolla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant –ravintoloissa aina tammikuun alkuun saakka.

Helsinkiläisravintola Juuren keittiömestari Jukka Nykäsen laatima Menu Nordic by Juuri tekee Itämeren aalloilla syksyn ajan kunniaa suomalaiselle ruokakulttuurille. 

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kauden raaka-aineista valmistuu laivoilla kaikkiaan viiden ruokalajin suomalainen menu.

Kunkin pääraaka-aineen rinnalla on lisukkeita, joita on käytetty laivayhtiön kertoman mukaan varsin mielikuvituksellisesti; maa-artisokkaa on esimerkiksi kolmella eri tavalla ja punajuurta viidellä eri tavalla.

Myös marjat, kuten karviaiset ja pihlajanmarjat ovat mukana makukokonaisuudessa.

– Syksy antaa meille kaikkein laajimman kirjon erilaisia raaka-aineita, joiden ominaisuudet ovat parhaimmillaan juuri tuona aikana. Syksy näkyy menun yhteydessä raaka-aineina, makuina, väreinä ja mielikuvina. Siinä on kesän loppumisen ja vähenevien lämpimien aikojen tunnelmaa, kuulasta kirpeyttä, hämärtyvää maisemaa ja sen keskeltä löytyvää kutsuvaa lämpöä, kertoo keittiömestari Jukka Nykänen.

Suomalaisuutta idästä ja lännestä

Suomalaisuus ja suomalainen ruokakulttuuri on osa ravintola Juuren konseptia ja ruokafilosofiaa.

Siljan laivoille räätälöidyssä menussa on poimittu makuja satavuotiaan Suomen ruokaperinteestä sekä lännestä että idästä. Ravintolan omasta tyylistä ei ole kuitenkaan tingitty.

– Jukan suunnittelema menu heijastaa Juuren ja samalla myös koko yrityksemme toimintakulttuuria ja arvomaailmaa. Menu on hyvin ”juurimainen” ja sen suunnittelu ja lähtökohdat ovat samat kuin omassa tuotteessamme. Jokainen menun annos voisi yhtä hyvin olla Juuren annos, kertoo ravintoloitsija ja ravintola Juuren toinen peustajista Ilja Björs.

Ravintola Juuren sommelier Pilvi Auvinen on valinnut menun annoksille sopivat viinit Vindirekt-maahantuojan valikoimasta.

Viinien kerrotaan noudattavan samaa filosofiaa ruoan raaka-aineiden kanssa, eli niissä on suosittu pienten tuottajien persoonallisia tuotteita, joissa käsityö maistuu ja näkyy.

Menu Nordic by Juuri on tarjolla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloissa sekä Baltic Queenin ja Victoria I:n Gourmet-ravintoloissa 6.9.2017–10.1.2018. Hinta viineineen Club One –jäsenille 109 €, muille 118 €.

Lähde ja kuvat: Tallink Silja Oy

Luetuimmat