10.7.2016

Škoda Kodiaq – tsekkimaasturi esiintyy virallisissa naamiokuvissa

Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq saapuu myyntiin vasta ensi vuoden alussa, mutta malttamaton tsekkivalmistaja kiusoittelee tulevaa katumaasturiaan – jopa naamioituneena.

Seatin jalanjäljissä myös Škoda lähtee mukaan Volkswagen-ryhmän katumaasturileikkiin. Kodiaq on esitelty jo muutamaankin otteeseen, mutta nyt tuleva uutuus näyttäytyy uusien tietojen myötä rohkeissa naamiokuvissa.

Škoda Kodiaq

Škodan mukaan 4,70-metrisen Kodiaqin saa tarvittaessa seitsenpaikkaisena ja autossa on luokkansa suurin tavaratila. Tavaratilaa luvataan kaikkiaan jopa 2 065 litraa. Nykymuodin mukaisesti takapenkit ovat säädettävät pituussuunnassa ja selkänojan kallistuksen suhteen.

Perhekäyttöä varten Kodiaqissa on monia uusia ominaisuuksia. Ovien reunat on suojattu muovilla ahtaiden tilojen kolhuja varten, lapsilukko toimii elektronisesti ja saatavilla on jopa varustepaketti nukkumiseen. Univarustelu sisältää erityiset pääntuet pidempiä matkoja varten. Tarjolla on myös ympäristökamerajärjestelmä, ensimmäistä kertaa Škodassa, ja peräkärryä varten on erillinen vetoavustin. Luonnollisesti tarjolla on myös koko arsenaali nykyisiltä autoilta odotettavia viihde- ja turvaominaisuuksia.

Škoda Kodiaq

Naamioidun kuoren alta löytyvän moottorin voi valita kolmesta bensiinivaihtoehdosta ja kahdesta dieselistä. Tehokkain 2,0-litrainen TSI-bensiinimoottori tuottaa 132 kW (180 hv) ja moottorin luvataan vastaavan kulutukseltaan pienempää moottoria. Vaihteistona on joko kuusivaihteinen manuaali tai kaksoiskytkinvaihteisto ja valita voi myös etuvedon ja nelivedon välillä. Valittavana on myös DCC, aktiivinen alustanhallinta ja nelivedon yhteydessä Kodiaqissa on erillinen ajotila maastomatkoja varten.

Myyntiin Škoda Kodiaq saapuu vuoden 2017 alussa.

Škoda Kodiaq

Lähde ja kuvat: Škoda

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös: