1.10.2021

Subarun sähköauton sisätilat julki jo nyt – Solterra esittäytyy

Subarun sähköauton sisätilat

Subarun sähköauton sisätilat saatiin selville, vaikka itse Toyotan kanssa yhteistyössä tehtävää autoa joudutaan odottamaan ensi vuoden puolelle.

Japanilaisvalmistajan noin Foresterin kokoinen täyssähköinen SUV tulee markkinoille ensi vuoden aikana. Sen nimi Solterra olikin jo selvillä, mutta Subarun sähköauton sisätilat paljastuivat nyt.

Tuo nimi on otettu suoraan latinankielen aurinkoa ja maata tarkoittaviin sanoista, sillä Subaru haluaa olla jatkossakin maanläheinen. Nyt siihen liittyy esimerkiksi uuden Outbackin janoisen voimanlähteen lisäksi myös paikallispäästöttömyys.

Subaru Solterra

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Subarun sähköauton sisätilat

Solterra on täyssähköinen C-segmentin SUV, joka jakaa perusrakenteensa hiljattain esitellyn Toyota bZ4X -konseptiauton kanssa. Toistaiseksi nähdyn perusteella kahden eri merkin sisätilat ja ulkokuori omaavat hyvin paljon samankaltaisia piirteitä – tämän ei toki pitäisi tulla suurena yllätyksenä.

Subaru Solterra

Edellä mainittu kokoluokka tarkoittaa, että Solterra on verrattavissa polttomoottorikäyttöiseen Foresteriin. Solterra hyödyntää kuitenkin täyssähköisiä autoja varten kehitettyä e-TNGA -perusrakennetta, jonka kehitystyössä Subaru on ollut Toyotan matkassa.

Tuo perusrakenne on suunniteltu alusta alkaen hyvin modulaariseksi, jotta sitä voidaan hyödyntää eri kokoluokan autoissa. Lisäksi sille voidaan rakentaa niin etu-, taka- kuin nelivetoisiakin malleja, koska sähkömoottori on asennettavissa kummalle tahansa akselille. Odotamme Subarun tulevan luonnollisesti nelivetoisena.

Subaru Solterra

Sama e-TNGA -perusrakenne voidaan varustaa myös eri kokoisilla akustoilla. Näistä emme tosin vielä tiedä tarkemmin. Toyota aikoo kehittää tuolle perusrakenteelle kuusi sähköautoa.

Tämän yhteisen perusrakenteen lisäksi Subaru ei ole paljastanut käytännössä mitään teknisiä tietoja tulevasta täyssähköisestään. Joudumme siis hyödyntämään kuvamateriaalia.

Tuore sisätilakuva seuraa jo aiemmin saatuja varsin kattavia kuvia auton ulkokuoresta. Uusi kuva paljastaa Solterran jakavan Toyotan pyöristetyllä 90 asteen kulmalla lähes saumattomasti keskikonsolista kojelautaan jatkuvan muodon, suuren tietoviihdejärjestelmän näytön sekä kaartuvan mittariston.

Kuvissa näkyy voimakkaita pokkauksia ja varsin vahvasti Toyotasta muistuttavat takavalot. Kylkilinjakaan ei tuo mieleen muita Subarun malleja, mutta monelle merkille sähköistyminen on tarkoittanut samalla uutta muotoilusuuntaa. Tämä johtuu yksinkertaisesti paketoinnista.

Subarun ensimmäinen sähköauto Solterra on pienehkölle merkille valtava askel sähköisellä tiellä. Subaru on vasta esitellyt useita kevythybridejä markkinoille, mutta haluaa saavuttaa maailmanlaajuisesti mallistossaan 40 prosentin osuuden hybrideille ja täyssähköisille vuoteen 2030 mennessä.

Polku on mielenkiintoinen, sillä se on vielä kulkematon. Se toisaalta sopii Subarulle ja Toyota tarjoaa turvaa lähteä metsään.

Kuvat ja lähde: Subaru

Luetuimmat