3.8.2019

Suomeen saapui uusi moottoripyörämerkki: CF Moto laajentaa reviiriään

CF Moto

Mönkijöistä tuttu CF Moto valmistaa myös moottoripyöriä. Ensimmäiset CF Moto -moottoripyörät ovat juuri saapuneet Suomeen.

Aivan tyhjästä ei CF Moton tarvitse aloittaa uuden brändin ja maineen rakentamista Suomessa, sillä neljä vuotta sitten nollasta aloittanut merkki on noussut mönkijöiden myyntitilastoissa jo kolmannelle sijalle. Menestys nelipyöräpuolella onkin innoittanut maahantuojan laajentamaan markkinoita myös moottoripyöräpuolelle. CF Moton tehdas on tehnyt alihankintaa eri moottoripyörävalmistajille pitkään ja onpa merkillä melko laaja oma moottoripyörämallistokin, joskaan se ei ole aikaisemmin rantautunut Suomeen asti. Mallivalikoima kattaa erityisesti Aasian markkinoilla suositut pienemmät kokoluokat 125-kuutioisesta aina 650-kuutioisiin asti.

CF Moto 650 NK
CF Moto 650 NK

Suomeen tuodaan suurinta 650-kuutioista mallistoa. Tarjolle tulee nakumalli 650 NK sekä adventure-henkinen 650 MT. Molemmissa on sama perustekniikka: nestejäähdytteinen 61-hevosvoimainen kaksisylinterinen rivimoottori. CF Moton moottoripyörät valmistetaan Kiinassa, mutta suunnittelussa on ollut mukana KTM ja moottori muistuttaa läheisesti Kawasakin 650-kuutioista moottoria.

CF Moto 650 NK

Teräsputkirunkoisen nakumallin painoksi ilmoitetaan 206 kiloa kuivana ja istuinkorkeus on maltillinen 790 milliä. Tankin sivuilla olevat ”katteet” ja etulokasuoja ovat saaneet tyylikkään hiilikuitukuvioinnin, vaikka materiaali onkin muovia. Ulkonäössä on kulmikkaita vaikutteita KTM:stä ja tiettyä aggressiivisuutta Kawasakin nakumalleista.

Adventuremallin päämitat noudattelevat tarkasti Kawasaki Versys 650:n mittoja. Tuulilasissa on portaaton korkeussäätö, mutta muuten varustelu on perustasoinen. Molemmissa malleissa on selkeälukuinen lcd-mittaristo. Laadukkuuden leimaa tuovat mm. Boschin valmistamat polttoaineen suihkutusjärjestelmän osat sekä Metzeler Roadtec Z8:t ensiasennusrenkaina.

CF Moto 650 NK

Tyylikkään ulkonäön lisäksi CF Moton mallit yllättävät edullisella hinnoittelullaan. Nakumalli 650 NK:n hinnaksi kerrotaan 7490 euroa ja adventure-mallin hinnaksi sivulaukkuineen ja kaatumarautoineen 8490 euroa. Nakupyörien luokassa samalla hinnalla on totuttu saamaan vain 400-kuutioisia malleja. Adventure-segmentissä CF Moto edustaa ylivoimaisesti edullisinta vaihtoehtoa.

Moottori koeajaa molemmat mallit ensitilassa ja palaamme myöhemmin koeajokokemuksiin.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: CF Moto ja Janne Huhtala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat