Suomessa myytävä turvaistuin hajosi törmäyskokeessa – aiheuttaa vakavan loukkaantumisriskin lapselle

Kuva Autoliitto

Peg Perego Viaggio Twist -lastenistuin epäonnistui pahasti tuoreessa lastenistuinten kolaritestissä.

Suomessakin myynnissä oleva lastenistuin aiheuttaa merkittävän riskin siinä olevan lapsen loukkaantumiselle. Etutörmäystestissä 15 kilon painoinen Q3-kolaritestinukella tehdyssä kokeessa Peg Perego irtosi istuimen kanssa telakan tukijalasta. Istuimen hajoaminen tapahtui sekä selkä, että kasvot menosuuntaan matkustettaessa.

Testissä todettiin, että lapsi saattaa törmäystilanteessa lentää joko etupenkkiä tai auton kattoa vasten kovalla voimalla. Näin ollen riski loukkaantumiselle on erittäin todennäköinen.

Lastenistuintestissä ajettiin 64 km/h nopeudella esteeseen. Istuimien tulee kestää törmäys hajoamatta. Testi toteutettiin yhdessä Euroopan eri maiden autoliittojen ja kuluttajajärjestöjen yhteistyössä toteuttamassa testissä.

– Kyseisen istuimen hankkineiden kuluttajien kannattaa ottaa yhteyttä istuimen myyjään tai suoraan Peg Peregon asiakaspalveluun. Valmistaja ei ole ainakaan toistaiseksiilmoittanut vetävänsä istuinta pois myynnistä, toteaa Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen.

Istuimen valmistaja on kuitenkin ilmoittanut tutkivansa istuimen hajoamista. Samalla Peg Peregon edustaja muistuttaa, että Viaggio Twist -istuin on läpäissyt EU:n tyyppihyväksyntävaatimukset. Nyt tehty testi on lakisääteisiä vaatimuksia tiukempi.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat