17.3.2019

Tähtäimessä sarjatuotanto – tässä on sähköavusteinen kevytajoneuvo Tampereelta

Scouter LMV

Suomalaisinnovaation rakenteet ja ratkaisut vastaavat valmistajan mukaan ympäristövaikutuksiltaan nykyisiä ilmastopoliittisia tavoitteita.

Scouter LMV on tamperelaisen Rideascout Oy:n valmistama kevytajoneuvo, joka edennyt lanseerausvaiheeseen.

Kyseessä on kaksipaikkainen ja nelipyöräinen poljettava kulkupeli, jonka menoa avustaa myös sähkömoottori. Valmistajan oman väen lisäksi suunnittelussa on saatu apua myös Valmet Automotiven suunnalta.

Scouter LMV

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kansainvälisyys kiikarissa

Uutuus on suunnattu kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Sarjavalmistuksen aloittamisen vuoro on tämän hetken tiedon mukaan jo vuoden 2020 alussa

Myynti- ja markkinointitoimenpiteet on aloitettu kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille.

Tulevan kesän ja syksyn aikana luvassa on erilaisia promootio-ja pilottitapahtumia, joissa uutuutta testataan vaihtelevissa käyttöympäristöissä ja tarkoituksissa.

Valmet Automotive on suunnitellut ajoneuvon teknisen rakenteen sähköisestä voimansiirrosta alusta- ja korirakenteisiin. Lisäksi Valmet Automotive vastaa Scouter-kevytajoneuvon tuotetestauksesta ja viranomaisvaatimusten täyttymisestä.

– Scouter on kevytajoneuvona aivan uudenlainen tuote Valmet Automotiven suunnittelupalvelulle. Scouterin suunnitteluprojektissa olemme kuitenkin voineet hyödyntää monipuolista autoalan osaamistamme varsinkin voimalinjaan ja koriin liittyen, kertoo Valmet Automotiven tuotekehitysjohtaja Jari Mattila.

Helppo huoltaa ja ylläpitää

Ajoneuvo on valmistajansa mukaan moderni, helposti huollettava ja edullisesti ylläpidettävä. Se mahdollistaa monta variointitapaa eri käyttötarkoitusten mukaan. Valmistaja näkee myös mahdollisuuksia ajoneuvoon liittyvien uusien palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisessä.

Scouterin markkinarako on sosiaalisen ja terveellisen liikkumisen saralla. Kaupunkiliikenteen lisäksi sen kaavaillaan löytävän asiakkaita erilaisista resort-kohteista.

Lähde ja havainnekuvat: Rideascout Oy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat