14.10.2017

Tallink tekee tilaa Tallinnaan – satamapaikkojen uusjako lisää sujuvuutta

Tallinnassa rahtiliikenne väistyy matkustajalliikenteen tieltä ja tekee tilaa keskustan kaduille. Tallink Silja kertoo uudistavansa syksyn aikana myös brändiensä visuaalisen ilmeen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tallink on yhdessä Tallinnan sataman sekä Transiidikeskuse AS:n kanssa vaihtanut rahtilaiva SeaWindin satamapaikan Virossa Tallinnan vanhankaupungin satamasta Muugan satamaan.

Rahtilaivan uusi satamapaikka tarkoittaa, että vuositasolla yli 40 000 rekkaa siirtyy pois Tallinnan kaupungin keskustasta vähentäen samalla merkittävästi keskustan ruuhkia. Samalla tilaa syntyy vilkkaan matkustajaliikenteen tarpeisiin. Muutosta tuskin voi olla huomaamatta.

Myös rahtiliikenne kasvaa

– Rahtiliikenne Suomen ja Viron välillä kasvaa ja uskomme Vuosaari-Muuga-reitin tarjoavan kasvupotentiaalia niin omien ennusteidemme kuin nykyisten asiakkaidemme kysynnän perusteella, sanoo Tallinkin toimitusjohtaja Janek Stalmeister.

Matka Vuosaaresta Muugaan on kuusi merimailia lyhyempi kuin matka Vuosaaresta Tallinnan vanhankaupungin satamaan. Lisäksi rahtiyhtiöt pääsevät Viron pääteille Muugan satamasta entistä satamaa nopeammin ja säästävät näin aikaa.

– Siirtämällä SeaWindin Muugan satamaan vähennämme omalta osaltamme Tallinnan keskustan läpi kulkevaa liikennettä, Stalmeister toteaa.

Tallinnan sataman toimitusjohtaja Valdo Kalmin mukaan säännöllisen rahtiliikenteen tuominen uudelleen Vuosaaren ja Muugan väliselle reitille vaikuttaa positiivisesti Tallinnan vanhankaupungin sataman sekä myös Tallinnan keskustan liikenteen kehittymiseen.

Keskustan läpi kulkee jatkossa vuosittain 40 000 rekka-autoa vähemmän.

Kilometri rekkoja kyydissä

Rahtilaiva SeaWind on 152 metriä pitkä ja siihen mahtuu rekka-autoja kilometrin verran.

Alus tekee arkipäivinä kaksi edestakaista matkaa ja yhden edestakaisen matkan sunnuntaisin.

Muugan satama on Viron suurin ja syvin rahtisatama. Se sijaitsee Tallinnan ulkopuolella, 16 kilometriä Tallinnan keskustasta. Satamassa on 29 laituripaikkaa, joista kolme on rakennettu erityisesti rahtialuksia varten.

Ilmeuudistus käynnissä

Tallink-konsernin brändiuudistusprojektin kerrotaan myös etenevän. Hanke on ollut käynnissä pitkään, ja tarkoituksena on päivittää yhtiön Tallink ja Silja - brändit kohtaamaan tämän päivän tarpeita.

Tallinkin ja Silja Linen logot säilyvät yhtiön mukaan ennallaan.

Tallinkin laivat seilaavat jatkossakin Viroon, kun taas Silja Linen laivat liikennöivät Suomi−Ruotsi-reiteillä. Tämän osalta ei ole luvassa muutoksia, vaan työn alla olevat päivitykset koskevat lähinnä kuluttajabrändien visuaalista ilmettä, digikanavia sekä mainonnan visuaalisuutta.

Uusi visuaalinen ilme lanseerataan asteittain tulevan vuoden aikana laivoille ja terminaaleihin.

–  Kun maailma muuttuu ympärillämme, on meidänkin muututtava. Matkustajamme odottavat meiltä elämystä, ei enää pelkästään laivamatkaa maasta toiseen. Haluamme ylittää matkustajan odotukset, ja siksi halusimme myös päivittää visuaalisen ilmeemme, kertoo Tallink-konsernin brändipäällikkö Tiia Nõmm.

Ohessa nähtävät uudet brändi-ilmeet on tehty yhteistyössä ruotsalaisen bränditoimisto Happy F&B:n kanssa.

Lähde: Tallink Kuvituskuva: Moottorin arkisto/Roman Razinkov 

Luetuimmat