6.6.2021

Tori.fi: Traktorit ja peräkärryt kannattaa myydä nyt – kysyntä on kova

Tori.fi – traktorit – traktorit ja peräkärryt

Globaali niukkuus työkoneista siirsi Suomessa menekin käytettyjen kauppaan. Traktorit ja peräkärryt ovat nyt haussa Tori.fi -palvelussa.

Tori Autot -palvelussa on ollut tänä keväänä uusi yllättävä hitti. Muiden isojen maatalouskoneiden lisäksi myös traktorit ja peräkärryt ovat kiinnostaneet merkittävästi aiempaa enemmän.

Maatalouskoneita selailtiin kevätkuukausina keskimäärin 55 000 kertaa joka ikinen päivä. Lukema on poikkeuksellisen suuri – peräti neljänneksen suurempi kuin samana aikana viime vuonna. Etenkin traktorit ovat herättäneet suurta huomiota, sillä traktoria etsittiin kevään aikana noin 50 prosenttia useammin kuin viime vuoden keväällä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Traktorit ja peräkärryt

Traktorit ja peräkärryt eivät suosiollaan suoraan kieli kansallisesta maatalousinnostuksesta, mutta taustalla on moninaisia syitä. Suurin niistä on Torin mukaan maailmanlaajuinen niukkuus tuotteista, mikä on seurausta tehtaiden hiljenemisestä koronarajoitusten takia. Muita selkeitä syitä ovat heidän mukaansa lumiseksi äitynyt mennyt talvi sekä asuntomarkkinoilla vallinnut muuttoliike poispäin keskustoista.

– Varsinkin traktorien menekki on ollut täysin poikkeuksellista. Traktoria etsittiin kevään aikana noin 50 prosenttia useammin kuin viime vuoden keväällä. Suurin piikki oli heti tammikuussa, jolloin traktoria haettiin noin 150 000 kertaa. Keskimäärin yli 4800 kertaa per vuorokausi. Se on paljon, kun traktori on kuitenkin varsinaisesti massatrendi vain painonsa puolesta, sanoo Tori.fi vertaiskauppatuntija Laura Kuusela.

Traktori-aiheiset haut muodostavat tällä hetkellä miltei kolmanneksen koko Tori Autot -palvelun hakumäärästä. Torin autokaupassa vieraili toukokuussa 960 000 yksittäistä kävijää.

Käytettyjä kärryjä kotiin

Myös peräkärryt ovat eri muodoissaan olleet tämän kevään käytetyn tavaran kaupan hitti. Siinäkin näkynee into erinäistä ulkopuuhailua kohtaan. Hakusanat peräkärry, kuomukärry, peräkärryt, perävaunu ja peräkärri ovat yhteensä yksi käytetyimmistä tänä keväänä maatalouskoneiden ja apuvälineiden -aihepiirissä.

– Yksi syy isojen koneiden ja apuvälineiden tämän kevään suosiolle Tori Autot -palvelussa on totta kai sekin, että koko Tori.fi kasvattaa suosiotaan. Korona-aika on kiihdyttänyt kasvua, koska ihmiset ovat olleet paljon kotona, mikä lisää verkkokaupankäyntiä. Tori.fi:ssä vierailee kuukausittain jo keskimäärin yli 3 miljoonaa yksittäistä kävijää, kertoo Kuusela.

Syitä on monia

Ylipäätään isojen koneiden, kuten lumilinkojen, ajoleikkurien ja erilaisten peräkärryjen, yhtäkkinen suosio ei johtune koko kansan maatalousinnostuksesta, vaan taustalla on globaaleilla markkinoilla alkuvuoden aikana ilmennyt niukkuus maatalouskojeista kuten jo todettua. Pandemian hillitsemiseksi asetetut rajoitukset sulkivat viime vuonna tehtaita ympäri maailman, minkä vuoksi tuotanto ei ole vastannut menekkiä.

– Yllättävän ilmiön syyt ovat moninaiset. Koronarajoitusten sulkemat tehtaat ja siitä seurannut niukkuus on niistä suurin yksittäinen. Lisäksi Suomessa talvi oli hyvin luminen, mikä nosti muun muassa traktorien ja lumilinkojen menekkiä. Asumisessa on vallinnut jo vuoden voimakas halu omaan pihaan ja poispäin keskustoista, mikä tietysti lisää kiinnostusta pihakoneisiin, kuten ajoleikkureihin sekä puutarhajyrsimiin, toteaa Kuusela.

Pihatöihin tarkoitettuja koneita sisältävien Leikkurit ja koneet -kategorian ilmoitusten selailussa syntyi viime viikolla kevään uusi piikki. Ilmoituksia katseltiin viikossa noin 600 000 kertaa. Kasvu viime vuoden vastaavaan viikkoon oli kuitenkin vain 13 prosenttia.

– Kyse on osittain reagoinnista talveen, mutta ennen kaikkea valmistautumisesta kesään ja syksyyn. Se on maatilojen ja pihojen vuosikiertoa. Siksi menekkipiikki on näkynyt keväällä, jatkaa Kuusela.

Kuva ja lähde: Tori.fi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat