18.4.2021

Triumph Scrambler 1200 Steve McQueen Edition – Suuri pakoretki pienemmillä päästöillä

Triumph Scrambler

Triumph ei unohda brittimerkille mainetta ja kunniaa tuonutta elokuvatähti Steve McQueenia, vaan nostaa tämän taas parrasvaloihin esittelemällä Scrambler 1200 -mallista Steve McQueen Edition -erikoismallin.

Triumphin syksyllä 2018 esittelemä Scrambler 1200 yhdistää retrohenkisen ulkomuodon täysverisiin adventure-ominaisuuksiin. Parin vuoden ikään ehtinyt malli ei vielä suuria muutoksia kaivannut, mutta Euro 5 -normien voimaantulo edellytti 1200-kuutioisen rivikakkosmoottorin päivittämistä kevyesti. Päästöt ja kulutus ovat nyt pienemmät, mutta teholukema on säilynyt 90 hevosvoimassa ja vääntöäkin on tallella sama 110 newtonmetriä kuin aikaisemmin.

Triumph Scrambler

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää huomiota erikoismallilla

Jotta uudistus tulisi paremmin huomatuksi maailmalla, päätti Triumph valmistaa Scrambler 1200:sta 1000 kappaleen rajoitetun erän Steve McQueen Edition -erikoismalleja. McQueen liittyy Triumphin historiaan tiiviisti. Paitsi että hän ajoi vapaa-ajallaan moottoripyörillä, hän myös keräili niitä.

Triumph Scrambler

McQueenin kaikkiaan 210 moottoripyörän kokoelmasta noin puolet voitiin luokitella todellisiksi klassikoiksi. Tunnetuin McQueenin ja Triumphin yhteinen elokuvakohtaus on Suuri Pakoretki -elokuvassa, jonka komea hyppy suoritettiin erikoisvalmisteisella Triumph TR6 -moottoripyörällä. Joissakin elokuvista tuotantoyhtiö rajoitti innokkaan McQueenin ajamista, ja osan stunt-tempuista tekikin hänen ystävänsä, kokenut kilpa- ja stunt-ajaja Bud Ekins.

Chad McQueen mukana erikoismallin suunnittelussa

Steve McQueen Edition -erikoismalli pohjautuu paremmin varusteltuun Scrambler 1200 XE -malliin, jossa on XC-perusmalliin verrattuna pidemmät joustomatkat, monipuolisemmat elektroniset ajoavustimet ja tyylikkäämpi ulkonäkö.

Yhteistyössä Steve McQueenin pojan Chadin - joka myöskin tunnetaan näyttelijänä - kanssa suunniteltu erikoismalli on saanut mm. Racing Green -värityksen, alumiiniset samoihin väreihin maalatut etu- ja takalokasuojat, tankin perinteiset hieman vanhempaa mallia olevat Triumph-logot, Monza-tyylisen harjatusta alumiinista valmistetun tankin korkin, tyylikkäämmän ruskean satulan sekä lukuisia pienempiä ulkonäköä parantavia yksityiskohtia. Billet-alumiiseen ohjaustangon kiinnikkeeseen on lisätty kaivertamalla Steve McQueenin nimikirjoitus yksilöllisellä numerokyltillä. Pyörän mukana tulee myös aitoustodistus, jossa on sekä Triumphin toimitusjohtaja Nick Bloorin että Chad McQueenin allekirjoitus.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Triumph

Luetuimmat