22.5.2020

Triumph Scrambler Bond Edition – maailman ensimmäinen James Bond -aiheinen tuotantomoottoripyörä

Triumph Scrambler Bond Edition 1200

Triumph Scrambler 1200 esiintyy syksyllä ensi-iltansa saavassa 25. James Bond -elokuvassa No Time To Die. Sen kunniaksi brittivalmistajalta on luvassa 250 kappaleen Scrambler Bond Edition -erikoismalleja.

Joulukuussa 2019 julkistettiin, että Triumphin moottoripyörä nähdään seuraavassa James Bond -elokuvassa. No Time To Die -nimeä kantavassa elokuvassa nähdään kaksikin eri Triumph-mallia, kun 007 ajaa eri kohtauksissa sekä Triumph 900 Tiger- että Scrambler 1200 -malleilla.

Triumph Scrambler Bond Edition 1200

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

007-tervehdys mittaristossa

Triumphin mukaan Scrambler Bond Edition on kaikkien aikojen ensimmäinen 007-teemaa kantava tuotantomoottoripyörä. Erikoismallin väritys on Bond-henkisesti mustanpuhuva. Mustan värin ovat saaneet mm. etu- ja takalokasuoja, etuteleskoopit sekä takahaarukka. Myös Arrowin äänenvaimentimen värinä on musta hiilikuitupäädyillä tehostettuina. Varustukseen kuuluvat myös sumuvalot ja ajovalon suojaksi lisätty ”rosterigrilli”.

007-teema näkyy pyörässä mm. sivupaneeleissa sekä toisen sukupolven väri-TFT-mittariston tervehdystekstissä, joka syttyy joka kerta kun virta kytketään päälle. Vain 250 kappaleen eränä valmistettava erikoiserä numeroidaan ja jokainen ostaja saa pyörän mukana pakkauksen, johon kuuluvat mm. 007-aiheinen reppu ja Triumphin toimitusjohtaja Nick Bloorin käsin allekirjoittama tervehdys.

Triumph Scrambler Bond Edition 1200

Kaksi Suomeen

Triumph Scrambler 1200 on retrohenkinen adventurepyörä. Sen moottori tuottaa 89 hevosvoiman tehon ja 110 newtonmetrin vääntölukeman. Kaksisylinterisen rivimoottorin tunnistettava ääni aikaansaadaan 270 asteen sytytysvälillä. Ajoasetuksia on peräti kuusi: Sport, Road, Rain, Offroad ja kuljettajan räätälöitävissä oleva Rider sekä OffroadPro, jossa ABS-jarrut ja luistonesto kytkeytyvät kokonaan pois toiminnasta. Varustukseen kuuluvat kaarre-ABS-jarrut sekä kallistuksen huomioiva luistonestojärjestelmä. Myös vakionopeussäädin sekä avaimeton käyttö sisältyvät vakiovarusteluun.

Triumph Scrambler Bond Edition 1200

Suomeen Scrambler Bond Edition -malleja on luvassa kaksi kappaletta. No Time To Die -elokuvan ensi-ilta siirrettiin koronavirusepidemian takia alkuperäisestä huhtikuun toisesta päivästä tämän vuoden marraskuulle.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Triumph

Luetuimmat