20.8.2021

TUI paljastaa suomalaisten suosikkikohteet syyslomaviikoille: Top 5

Listasimme parhaat lentoyhtiöt

Matkailuinnostus on kasvanut viimeisen viikon aikana. TUI listasi suomalaisten suosikkikohteet syyslomaviikoille tehtyjen varausten perusteella.

Pimenevät illat ja kylmenevä sää ovat saaneet suomalaiset varamaan lomamatkoja etenkin syyslomaviikoille. Varausten määrä lokakuulle kasvoi yhdessä viikossa 200 prosenttia. TUI listasi suomalaisten suosikkikohteet syyslomaviikoille tapahtuneiden matkavarausten perusteella.

TUIn haetuin ja varatuin kohde oli Gran Canaria, joten sukat pysyvät jatkossakin visusti sandaaleissa. Syyslomalle pääsee suorin lomalennoin Helsingin lisäksi myös usealta maakuntakentältä.

Viime vuosi oli matkailualalle hyvin rankka. Ala menetti yli triljoonan euron edestä tuloja hyvin ilmeisestä syystä eikä tämäkään vuosi toistaiseksi näytä erityisen hyvältä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kanariansaaret ja Kreikka kiinnostavat

Kesälomien päättyminen ja koulujen alkaminen ovat selvästi saaneet suomalaiset haaveilemaan auringosta ja kesän jatkumisesta. TUIn sivuston kävijämäärät ovat kasvaneet ja lomia haetaan etenkin syyslomaviikoille, joulun ja uudenvuoden ajalle, sekä hiihtolomille.

Erityisesti Kanariansaaret ja Kreikka kiinnostavat suomalaisia lomailijoita. Näistä Gran Canaria on suosituin, mutta esimerkiksi Fuerteventura tarjoaa toisen vaihtoehdon samalta alueelta ja viime vuonna sekin oli täysin autio.

Loka- ja joulukuu olivat suosituimmat kuukaudet ja varauksia tehtiin näille 200 prosenttia edellistä viikkoa enemmän. Perheille suunnattujen hotellien haut kasvoivat melkein 50 prosenttia edelliseen viikkoon nähden, joten suuntaus on selvä.

– Varauksista on selvästi huomattavissa, että perheiden osuus on kasvussa ja matkoja varataan koulujen loma-aikoihin. Suomalaiset perheet haluavat vaivattomuutta ja esimerkiksi all inclusive -lisäpalvelu kiinnostaa, kertoo TUI:n viestintäpäällikkö Laura Aaltonen.

Syyslomaviikkojen varatuimmat kohteet kertovat selvää kieltä. Suosikit ovat hyvin perinteisiä lomakohteita varsin lyhyiden lentojen päässä. Alla on luettavissa TUI:lta varattujen matkojen top 5.

Suomalaisten suosikkikohteet Top 5

  1. Gran Canaria
  2. Kreeta
  3. Teneriffa
  4. Rodos
  5. Kypros

Lähde: TUI Kuvituskuva: Aake Kinnunen / Moottorin arkisto

Luetuimmat