4.10.2019

Uudelle Supralle takaisinkutsu – osaatko arvata kenen toimesta?

Toyota Supra

Toyota Supran viimeisin sukupolvi sai ensimmäisen takaisinkutsunsa. Turvallisuuskriittisestä syystä seitsemän autoa korvataan kuluttajille täysin uusilla autoilla, mutta ei Toyotan toimesta.

Tämän vuoden puolella markkinoille saapunut viimeisimmän sukupolven Toyota Supra sai ensimmäisen takaisinkutsunsa. Takaisinkutsujana toimii Toyotan sijaan BMW, jonka Z4-malliin uusi Supra pohjautuu, kertoo autoblog.com. Kutsu koskee seitsemää autoyksilöä, joten valtavasta epidemiasta ei ole kyse.

Takaisinkutsu koskee kuljettajan turvavyön rakenteiden kiinnitystä ja hitsausta. Yhdysvaltain liikenteen turvallisuusvirasto NHTSA:n lausunnon mukaan kiinnitys ’’ei ole välttämättä hitsattu vaatimusten mukaisesti.’’

Tämä katsotaan potentiaaliseksi turvallisuusriskiksi kolaritilanteessa. ’’Riittävän voimakkaassa törmäyksessä kiinnike voi vaurioitua eikä se välttämättä pidä kuljettajaa paikallaan suunnitellulla tavalla, mikä lisäisi kuljettajan loukkaantumisriskiä.’’ BMW kertoo suorittaneensa testauksia nähdäkseen voiko näin oikeasti käydä, ja totesi takaisinkutsun tarpeelliseksi.

Hitsausvirhettä ei ole mahdollista korjata, joten kuluttajat joiden autoja takaisinkutsu koskee, saavat tilalle täysin uudet yksilöt.

Lähde: Autoblog Kuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat