1.8.2020

Uudistuva Mercedes-AMG GT saa vielä lisää tehoa ja varusteita – katolla tai ilman

Uudistuva Mercedes-AMG GT Roadster 2020

Uudistuva Mercedes-AMG GT korvaa sekä samannimisenä että S-lisämerkinnällä varustetun mallin. Kattavamman vakiovarustelun ohella tässä karvalakkimallissa on jatkossa tehoakin hulppeat 530 hevosvoimaa.

Uudistuva Mercedes-AMG GT saa lisää tehoa ja varusteita rakentuen jatkossakin kapeampaan koriin sekä kovakattona (Coupé) että avomallina (Roadster), mutta samalla uusi GT korvaa sekä samannimisen edeltäjän että GT S -version. Leveämpilanteiset Mercedes-AMG GT C ja GT R jatkavat mallistossa vanhaan tapaansa. Sen ahdettu M178 V8-moottori tuottaa jatkossa 54 hevosvoimaa edeltäjää enemmän, ja samalla 20 hevosvoimaa enemmän kuin myynnistä poistuva GT S, loppulukemien näyttäessä peräti 530 hevosvoimaa.

Mercedes-AMG GT Roadster rear 2020

Samalla vakiovarustus yltää kattamaan säätyvällä iskunvaimennuksella varustetun AMG Ride Control -alustan, sähköisesti säätyvän tasauspyörästön luistonrajoittimen sekä keraamikomposiittijarrut punaisin jarrusatuloin. Vakiovarusteisena alla pyörivät 19-tuumaiset vanteet kaikissa neljässä kulmassa muiden mallien sekarengastuksen sijaan. Pakoputkisto päättyy neljään pyöreään ulostuloon. Lisävarustelistalta matkaan voi napata muun muassa AMG Dynamic Plus -paketin ja nelipyöräohjauksen.

Mercedes-AMG GT coupé side

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uudistuva Mercedes-AMG GT ja Night Edition

Uutena tarjolle tulee Night Edition, joka yhdistelee tummia yksityiskohtia auton sisä- ja ulkopuolella. Siihen kuuluu AMG Exterior Night Packagen mukana tulevat mustat jarrusatulat, keulamaski tummaoptiikkana ja edellä mainittu sekarengastus. Katto on Coupéssa hiilikuitua tummin teippauksin ja Roadsterissa mustaa kangasta. Yllättäen mustan perusvärin lisäksi tarjottavat vaihtoehdot auton ulkoväritykseksi ovat nekin hyvin tummia: obsidian black metallic, selenite grey metallic ja designo graphite grey magno.

Mercedes-AMG GT interior

Sisätilojen puolella on tällöin AMG Performance -istuimet, AMG Interior Night Package, AMG -ohjauspyörä Dinamica-mikrokuitupinnalla mustin somistein ja runsaasti mustaa nappanahkaa muualla salmiakkikuvioiduin koristetikkauksin. Keskikonsoliin on toki merkitty ylimääräisellä lätkällä kyseessä olevan erikoisversio.

Uutuusmallit kaasuttelevat myymälöihin marraskuun tienoilla ja vaikka Saksan hinnat ovat jo selvillä, niin autoverotuksen vuoksi on parempi odottaa kotimaisia hinnastoja ennen ennustuksien tekemistä.

Lähde ja kuvat: Daimler

Luetuimmat