1.9.2019

Uusi Renault Clio ennakkomyynnissä – syysmuoti alkaen 16990 euroa

Renault Clio

Luokkansa myydyin auto Euroopassa tulee ennakkomyyntiin syyskuussa 100-hevosvoimaisen turbomoottorin voimin. Voimalinjapaletti kasvaa vielä loppuvuonna ja 2020 vuorossa on hybridiversio.

Euroopassa luokkansa myydyimmäksi autoksi vuonna 2013 noussut Renault Clio on myynyt maailmanlaajuisesti jo 15 miljoonaa kappaletta kaikki sukupolvet mukaan lukien. Renault-Nissan Allianssin uusi CMF-B-perusrakenne tulee markkinoille ensimmäisenä juuri uudessa Cliossa. Edelliseen Clioon verrattuna uusia osia on 85 prosenttia ja pohjarakennetta on kehitetty viiden vuoden ajan.

Jo ennestään kevyt Clio joutui kulutuksen vuoksi laihdutuskuurille. Paino tippui 50 kilogrammaa, joka on hyvä lukema pienelle autolle. Lisäksi autossa on tasainen pohja, jonka ansiosta ilmanvastuskerrointa on saatu pienemmäksi.

Valmistajan mukaan perusrakenne on aiempaa lujempi ja jäykempi, jolla parannetaan ajo-ominaisuuksia ja mukavuutta. Ohjausta on muutettu nopeammaksi ja joustovaroja on optimoitu. Uusista ominaisuuksista voi lukea tarkemmin alkukesän koeajosta.

Renault Clio

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusia moottoreita

Uuden Clion pioneerinä Suomessa toimii TCe 100 -moottorilla varustettu versio. 1,0-litrainen kolmisylinterinen bensiinimoottori tuottaa mallimerkintänsä mukaisesti 100 hevosvoimaa ja vääntöä turbollisesta pikkumoottorista löytyy 160 newtonmetriä. Aluksi Clio tulee myyntiin ainoastaan manuaalivaihteistolla, mutta tämän vuoden puolella saa jo automaattiakin.

Mallisarja kasvaa hieman myöhemmin vapaasti hengittävällä SCe 75 -moottorilla ja isommalla TC3 130 -moottorilla, jonka kaveriksi tarjotaan 7-vaihteista kaksoiskytkinautomaattia. Moottorien tehot voi päätellä niiden mallinimistä.

2020 tarjolle tulee myös Clio E-Tech Hybrid, jossa yhdistyy 1,6-litrainen bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria. Itselataavassa hybridissä on 1,2 kilowattitunnin ajoakku, joka latautuu polttomoottorin ja jarrutusten avulla.

Clio 1,0 TCe 100 Zen starttaa Suomen markkinoille ensimmäisenä mallina ja sen hinnaksi on ilmoitettu 16 990 euroa. Aiempaa nykyaikaisemmilla turva- ja viihdevarusteilla auton hinta on 600 euroa korkeampi, kuin edellisessä korimallissa.

Renault Clio

Paremmin varustellun Clio 1,0 TCe 100 Intensin hinta on 18 390 euroa. Intensin vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa kevytmetallivanteet, automaatti-ilmastointi, tuulilasinyyhkijöiden sadetunnistin ja takapysäköintitutka.

TCe 100 Zen ja Intens -mallien ennakkomyynti alkaa syyskuussa. SCe 75 Life, TCe 100 X-Tronic ja TCe 130 EDC R.S. Line tulevat myyntiin vielä tämän vuoden puolella, mutta hybridiä joudutaan odottelemaan vuodenvaihteen yli.

Lähde ja kuvat: Renault

Luetuimmat