20.7.2021

Valmet Automotive aloittaa sähköautojen valmistuksen Suomessa

Valmet Automotive aloittaa sähköautojen valmistuksen Suomessa – Lightyear One

Valmet Automotive aloittaa sähköautojen valmistuksen Suomessa. Tuo mielenkiintoinen sähköauto on nimeltään Lightyear One ja se tulee Alankomaista.

Valmet Automotive on allekirjoittanut aiesopimuksen sähköautojen valmistuksesta hollantilaisen Lightyear-yhtiön kanssa. Sopimus liittyy Lightyear One -sähköautoon, joka pyrkii poikkeuksellisen matalaan sähkönkulutukseen lisäten pakettiin myös akkua lataavat aurinkokennot. Valmet Automotive aloittaa sähköautojen valmistuksen Suomessa Uudenkaupungin autotehtaalla vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Tällä hetkellä Valmet Automotive valmistaa Uudessakaupungissa Mercedes-Benzin autoja. Lisäksi sekä Uudessakaupungissa että Salossa valmistetaan akkuja. Yritys onkin rekrytoinut viime aikoina runsaasti lisää työvoimaa ja Lightyear One saattaa tuoda jälleen lisää työpaikkoja Suomeen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lightyear One

– Julkistimme Lightyear One -mallin prototyypin kaksi vuotta sitten, ja nyt olemme löytäneet erinomaisen valmistuskumppanin ainutlaatuiselle autollemme. Valmet Automotivella on vahvoja näyttöjä osaamisestaan, se on valmistanut sähköautojen jo yli vuosikymmenen ajan, ja lisäksi yrityksemme jakavat samat arvot ja samanlaisen toimintakulttuurin, kertoo Lightyearin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Lex Hoefsloot.

Lightyear One tarjoaa tehokkaita ratkaisuja sähköautoilun keskeisiin haasteisiin - akun lataustarpeeseen ja ajomatkaan. Osoituksena teknologiaosaamisestaan Lightyear saavutti äskettäin prototyyppimallillaan 710 km ajomatkan yhdellä latauksella. Lightyear on perustettu vuonna 2016 ja työllistää yli 200 henkilöä.

Valmet Automotive aloittaa sähköautojen valmistuksen Suomessa

Yhteistyö Lightyearin kanssa vastaa erinomaisesti Valmet Automotiven uusille valmistussopimuksille asettamia tavoitteita, sillä yrityksen strategia keskittyy sähköiseen liikenteeseen ja painottaa kestävää kehitystä. Uuden sopimuksen myötä Valmet Automotiven sähköautoihin liittyvä valmistusosaaminen ja tietotaito nousevat toimialan huipulle.

– Valmet Automotive on erinomainen kumppani prosesseihin, joilla uudistetaan liikenteeseen ja ajoneuvoihin liittyviä ratkaisuja. Me keskitymme sähköiseen liikenteeseen ja akkujärjestelmiin, ja samalla meillä on erittäin vahvaa osaamista autonvalmistajana. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Lightyear on valinnut meidät autonsa valmistuskumppaniksi, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Aiesopimus edeltää valmistussopimusta, jonka perusteella Valmet Automotive tulee valmistamaan rajoitetun sarjan Lightyear One -mallin sähköautoja. Mallin valmistus vaatii uuden, kyseisen auton valmistukseen soveltuvan kokoonpanolinjan. Tuotanto tulee käynnistymään vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Kuva ja lähteet: Lightyear One, Valmet Automotive

Luetuimmat