11.3.2021

Valmet Automotive rekrytoi Suomeen taas 1000 henkeä lisää

Valmet Automotive Uusikaupunki – Tuotanto 03/2017

Valmet Automotive rekrytoi Suomeen kahteen toimipisteeseen yhteensä 1000 työntekijää. Monenlaisia tehtäviä on tarjolla sekä Salossa että Uudessakaupungissa.

Uudestakaupungista kuuluu jälleen ja viime aikoina myös Salo on liittynyt seuraan. Valmet Automotive rekrytoi Suomeen nyt 1000 henkeä lisää. Tämä tuorein lisäys kattaa sekä tuotantotyöntekijöitä että toimihenkilöitä.

Vasta joulukuussa 2020 uutisoimme Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaasta, jonka tuotanto on tarkoitus aloittaa tämän vuoden aikana. Tuolloin Valmet Automotive arveli tarvitsevansa Uutenkaupunkiin akkutuotantoon noin 200 henkilöä vuoden 2021 aikana. Samaan aikaan joulukuussa tiedotettiin myös Salon akkutehtaan noin 200 akunrakentajan lisätarpeesta vuosien 2021 ja 2022 aikana.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Valmet Automotive rekrytoi Suomeen

Valmet Automotive on nyt käynnistänyt tuhannen tuotantotyöntekijän ja toimihenkilön rekrytoinnin kahteen toimipisteeseen Suomessa. Rekrytoinnilla haetaan henkilöstöä Uuteenkaupunkiin ja Saloon sekä auton- että akunvalmistuksen tarpeisiin. Toimien taustalla on autojen ja akkujen tilausmäärien voimakas ja nopea kasvu.

Valmet Automotive hakee henkilöitä vakituisiin työsuhteisiin. Uudenkaupungin auton- ja akunvalmistuksen osalta rekrytointitarve on 700 henkilöä. Lyhyellä matematiikalla tuhannen tarpeesta jää näin ollen Salon uuden akkutehtaan akunvalmistukseen ja sen tukitoimintoihin 300 henkilöä.

Valmet Automotive kouluttaa kaikki henkilöt tehtäviinsä, joten hakijalta ei vaadita täydellistä aiheen osaamista etukäteen. Haku kaikkiin työtehtäviin, eli sekä auton- että akunrakentajan hommiin, tapahtuu Valmet Automotiven verkkosivujen kautta. Yritys kertoo keskittävänsä rekrytointiin liittyvän kampanjoinnin nykytilanteessa verkkoon useille digitaalisille alustoille.

Autonvalmistuksessa lisähenkilöstöä tarvitaan kaikille tuotanto-osastoille sekä logistiikkaan. Valmet Automotive tarjoaa autonrakentajaksi hakeville tietoa muun muassa tehtävistä, asuin- ja harrastusmahdollisuuksista sekä Uudestakaupungista sivustolla www.autotehtaansankarit.fi.

Salossa ja Uudessakaupungissa on avoinna tehtäviä akunvalmistuksessa niin akunrakentajille, logistiikkatehtäviin kuin laatuoperaattoreillekin. Lisäksi kummallekin akkutehtaalle haetaan kymmeniä toimihenkilöitä tuotekehitykseen, testaukseen ja liiketoiminnan tukitehtäviin. Akunrakentajille on julkaistu sivusto www.heippafossiilit.fi, jolta löytyy runsaasti tietoa muun muassa EV Systems-liiketoiminnasta sekä akkutehtaiden työtehtävistä ja toimipaikoista.

Kuvituskuva: Henri Posa/Moottorin arkisto, Lähde: Valmet Automotive