18.8.2017

Vauhtia viikonloppuun – Red Bull Mäkiauto GP Helsingissä

Red Bull Mäkiauto GP

Lauantaina Helsingissä kisataan jo neljännen kerran mäkiautoilla, kun Red Bull Mäkiauto GP valloittaa Tähtitorninmäen.

Mäkiautoista kiinnostuneen ykköstapahtuma tulevana viikonloppuna on Red Bull Mäkiauto GP. Kisa valloittaa Tähtitorninmäen Helsingissä, joten puitteet ovat ainakin kohdallaan, eikä kisanäyttämönä toimivaa mäkeäkään tarvitse hävetä.

Kyseessä on kansainvälinen jokamiesluokan kilpailu, joka kisataan kotikutoisilla mäkiautoilla. Vaikka tapahtumaa kehutaan sanakolmikolla uniikki, moottoriton ja päästötön, ei se taatusti ole tylsä, jos edellisten tapahtumien karnevaalitunnelmaan on luottamista.

Red Bullin jäjestämä ajotapahtuma haastaa kokeneet kuljettajat ja halukkaat harrastelijat. Tehtävänä on suunnitella kisa-ajoneuvo ja ajaa sillä rata läpi kelloa vastaan fysiikan lait haastaen. Myös näyttävyydestä on etua.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Neljäs kerta Suomessa

Tähtitorninmäen Red Bull Mäkiauto GP on neljäs energiajuomajätin vauhdittama mäkiautokisa Suomessa. Tällä kertaa koitokseen osallistuu 65 tiimiä ympäri Suomen. Edustettuina ovat Alavieska, Espoo, Siilinjärven Hamula, Helsinki, Mäntsälän Hirvihaara, Hyvinkää, Hämeenkoski, Ilmajoki, Janakkala, Järvenpää, Kangasala, Klaukkala, Kouvola, Kuhmo, Lahti, Levi, Lohja, Mikkeli, Mänttä, Halikon Märynummi, Naantali, Nummela, Nurmo, Kangasalan Ohtola, Oulu, Kokemäen Peipohja, Pirkkala, Pori, Pälkäne, Rauma, Riihimäki, Rovaniemi, Kangasalan Sahalahti, Salo, Sipoo, Tampere, Janakkalan Tervakoski, Turku, Vantaa ja Varkaus.

Red Bull Mäkiauto GP

Edellisen kerran Helsingissä vuonna 2012 laskettu kisa veti paikalle yli kymmenen tuhatta katsojaa, joten yksin ei kisaa tarvinne seurata tälläkään kertaa.

Ajoneuvot ovat vuosien varrella vaihdelleet realistisista ralliautojen jäljennöksistä jokseenkin kaikkeen, mitä keksiä voi.

Red Bull Mäkiauto GP

Ajoneuvoluomukset ovat sisältäneet Paavin lasikuvussaan, Batman-auton, merirosvolaivan, joulupukin ohjastaman paljun, Golden Gate -sillan sekä myös useita ajankohtaisia ja poliittisiakin ilmiöitä, henkilöitä ja hahmoja.

Suomen edellisen GP:n voitti jyväskyläläinen Team Grillaillaan maailman vauhdikkaimmalla pallogrillillään.

Red Bull Mäkiauto GP

Kisaan osallistuvien tiimien esittelyvideoita, kisan säännöt ja lisätietoa tapahtumasta löytyy Red Bull Mäkiauto GP:n verkkosivuilta.

Tarjolla suora lähetys kotisohvalle

Red Bull Mäkiauto GP näkyy suorana lähetyksenä ilmaiseksi Viasatin Viafree-palvelussa kello 12.50 alkaen osoitteessa www.viafree.fi. Kisan selostajina lähetyksessä toimivat Matti Kyllönen ja Mikko Silvennoinen.

Kisan ja tapahtuman juontajina Tähtitorininmäellä ovat lumilautailija Eero Ettala ja moottoriurheilija Aleksi Halen. Kisan tuomaristoon kuuluvat muun muassa purjehtijanakin mainetta niittänyt kansanedustaja Harry Harkimo, lumilautailija Heikki Sorsa, rallicross-kuski Toomas Heikkinen, Neste-rallin pääpromoottori Jani Backman, valokuvaaja Viivi Huuska ja suosittu Blokess-sketsiryhmä.

Red Bull Mäkiauto GP

Tapahtuma alkaa lauantaina 19.8. kello 12.00. Red Bull Mäkiauto GP lasketaan kello 13.00-15.20 ja palkinnot jaetaan kello 15.40

Lähde ja kuvat Red Bull/Rami Lappalainen ja Victor Engström

Luetuimmat