22.2.2016

Vene 16 Båt -messut suotuisilla vesillä

Vene 16

Messuohjelmistoon vakiintuneet venemessut tarjosivat sopivan yhdistelmän tietoa ja elämyksiä.

Messukeskuksessa 12.–21.2.2016 järjestetyt Vene 16 Båt -messut keräsi 77 000 veneilystä kiinnostunutta kävijää. Samalla messuilla oli ennätykselliset 411 näytteilleasettajaa. Samalla messut vahvisti asemaansa Pohjois-Euroopan suurimpana veneilytapahtumana. Vene 17 Båt –messut järjestetäänkin jälleen 10. – 19.2.2017 Messukeskuksessa Helsingissä.

Messukävijöitä miellytti erityisesti messujen elämyksellinen ohjelmisto, mutta myös uusien ideoiden kerääminen hankintoihin sai yleisön liikkeelle. TNS Gallupin haastattelemien messukävijöiden mukaan peräti 81 prosenttia saapui elämysten takia, 77 prosenttia keräsi ideoita seuraaviin hankintapäätöksiin ja 75 prosenttia tuli tutustumaan venealaan.

Vene 16

Elämyksiä messuilla tarjosikin Uusi Aalto -alue. Suuri allas mahdollisti näyttävät esitykset ja erilaiset kisat, mutta myös monien vesilajien yhtäaikainen kokeileminen oli mahdollista. Erityisesti lapsiperheitä ilahdutti altaan lämmitetty vesi.

– Uusi Aalto -alue oli aivan omaa luokkaansa tänä vuonna, tällaista ei näe kovinkaan monilla venemessuilla, tuskin missään Euroopassa. Allas herätti paljon kiinnostusta ja ihmetystä. Tästä on hyvä jatkaa alueen sisällön kehittämistä, ensi vuonna esittelemme taas jotain aivan uutta. Uusi Aalto –alueen ohjelmalla on oma tärkeä merkityksensä uusien vesiharrasteiden rantautumiseen Suomeen, kommentoi alueen ohjelmasta vastannut Sami Pitkänen Pulp Agencystä.

Myös kauppa kävi hyvin messuilla. XO Boatsin markkinointipäällikön Calle Nymanin mukaan kaikki kuusi esittelyvenettä myytiin tapahtuman aikana. Purjeveneissä kiinnostus kohdistui Jeanneaun ja Bavarian tuotteisiin, molempien merkkien edustajien kiitellessä messukävijöitä lukuisista tarjouspyynnöistä.

Vene 16

Messuille ensikertalaisena osallistunut Hong Kong oli niin ikään tyytyväinen messujen kaupalliseen puoleen. Yhtiön tavoite oli kertoa myymälöihin saapuvasta veneilyosastosta ja pyytää samalla palautetta halutusta tarjonnasta.

– Vene-elektroniikka ja kelluntapuvut kiinnostivat kävijöitä eniten osastollamme. Kauppaa tehtiin hyvin ja saimme haluamamme viestin läpi, joten voimme olla tyytyväisiä, kertoi myymäläpäällikkö Samppa Illman Hong Kongin osastolta.

Messuilla palkittiin myös merkittävimpiä veneuutuuksia. Messujen avomoottoriveneen palkinnon vei Axopar 24 Open, jota kiiteltiin erinomaiseksi päiväretkeilyyn tai kohdeveneilyyn sopivaksi veneeksi. Myös hinta-laatusuhde sai kiitosta.

Retkimoottoriveneiden kategoriassa kunnostautui tänä vuonna Yamarin DC, jonka rohkea muotoilu ja patentoitu runkorakenne saivat erityistä kiitosta. Raikkaaksi ja nuorekkaaksi tituleerattu vene sisältää suositushintaan nähden kattavan varustuksen. Matkamoottoriveneeksi valikoitui Galeon 445 HTS, jossa vaikutuksen tekivät erityisesti erilaiset sisustuksen elementit tilaratkaisuista aina viimeistelyn tasoon.

Purjeveneeksi messujen raati valitsi Jeanneau Sun Odyssey 349:n. Vene tarjoaakin paljon vastinetta rahalle eikä varustelussakaan ole moittimista. Myös tilojen toimivuutta ja tarkoituksenmukaisuutta kehuttiin.Vene 16

Finalistiveneet valitsi venelehtien toimittajista koostuva esiraati. Varsinaiseen valintaraatiin kuuluivat kuuluvat Max Johansson VTT:ltä, Juhani Pappila Trafista, Venemestari-lehden päätoimittaja Jan Sjölund, Vene-lehden toimituspäällikkö Ari Inkinen, Frisk Bris –lehden päätoimittaja Ralf Juslin ja Kippari-lehden toimittaja Karel Kakko.

Lähde: Vene 16 Båt -messut, kuvat: Messukeskus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat