29.11.2017

Vette vetää vakavaksi: uusi 755-hevosvoimainen Corvette ZR1

Corvette ZR1

Kaikkien aikojen tehokkaimman Corvetten saa myös avomallina.

Uusi huippumalli Corvette ZR1 kertoo heti mistä siinä on kyse: suuret ilmanottoaukot, konepellin rajut pullistukset, näyttävät helmat ja valtava takasiipi vihjaavat vauhdista. Ja sitä piisaa: mekaanisesti ahdettu LT-5 kasi puskee ulos 755 hevosvoimaa ja 969 newtonmetriä vääntöä.

Voima saatellaan maailmalle uuden aktiiviputkiston kautta. Äänekkäimmällä asetuksella sen kerrotaan olevan lähes täysin vaimentamaton.

Corvette ZR1

Edellisen Corvette ZR1-mallin tapaan mekaaninen ahdin on ihailtavissa konepellissä olevasta ikkunasta. Vaihteistopuolella uutuutena on ensimmäistä kertaa ZR1-malliin tarjottava automaatti, jossa portaita on kahdeksan. Tarjolla on myös perinteinen seitsenvaihteinen manuaali.

Chevrolet kertoo ulkokuoren syntyneen tarpeesta: valtavien voimavarojen hukkalämpöä hallitaan peräti 13 jäähdyttimellä, jotka tarvitsevat ilma-aukkonsa koriin.

Corvette ZR1

Ulkoasuun on tarjolla kaksi aerodynamiikkapakettia: huippunopeuden metsästäjille (341 km/h) tarjotaan Low Wing -pakettia, rataharrastajille suositellaan säädettävää High Wing -pakettia, jonka kerrotaan tuottavan parhaimmillaan 430 kilogrammaa downforcea. Tehdas kertoo tähtäävän Corvette ZR1:llä alle 7 minuutin kierrosaikaan Nürburgring Nordschleifella.

Corvette ZR1

Jos ratakierroksesta on valmis tinkimään ripauksen, voi ZR1:n tilata myös avomallina. Kangaskaton mekanismi tuo autoon 27 lisäkiloa, mutta näillä tehovaroilla sen ei luulisi menoja hillitsevän.

Kaikkien aikojen nopein Corvetten saa alkaen 119 995 yhdysvaltojen dollarilla. Avoversion hinta lähtee 123 995 eurosta. Tämän päivän kurssilla se vastaa ilman veroja ja muita ikävyyksiä noin 102 000 euroa – ei paha hinta 755-hevosvoimaisesta tykistä.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat