22.11.2020

Volkswagen Touareg eHybrid sai hinnat – valmistajansa tehokkain R 85 000 euroa

Volkswagen Touareg R

Uusi lippulaivan lataushybridi, V6-bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhdistävä, Volkswagen Touareg eHybrid tulee maksamaan arviolta 79 300 euroa. Vielä tehokkaampi 462-hevosvoimainen Volkswagen Touareg R on saatavilla 85 220 euron summalla.

Volkswagen Touareg eHybrid tarkoittaa valmistajansa lippulaivaa ladattavana hybridinä. Tästä tulee heti saataville sähkömoottorilla ja V6-moottorilla varustettu 280 kilowatin järjestelmätehon tarjoava eHybrid sekä hurja peräti 340 kilowatin järjestelmäteholla varustettu R-versio. Nyt, ensimmäistä kertaa, saksalaisvalmistajan tehokkain malli on ladattava hybridi.

Uusien Touaregin ladattavien hybridien toimintamatka sähköllä on jopa 46 km (WLTP) ja polttomoottorilla kokonaistoimintamatkaksi saadaan noin 810 km. Luonnollisesti myös varustelua on varsin tuntuvasti, sillä nyt puhutaan joka tapauksessa hintaluokaltaan noin 80 000 euron autosta. Moottori koeajoi kotimaassa Touaregin V6-dieselinä sen julkaisun jälkeen yli kaksi vuotta sitten.

Volkswagen Touareg R

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volkswagen Touareg R

Todellinen lippulaiva, myös voimansa osalta, on jatkossa lataushybridi Touareg R, joka tarjoaa tehoa 340 kilowattia (462 hv) ja vääntöä 700 newtonmetriä V6-bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmästä. R-version kiihdytys 0–100 km/h vie 5,1 sekuntia.

Molemmissa versioissa voima siirretään vakiovarusteiselle 4MOTION-nelivetojärjestelmälle ja vaihteenvaihdon hoitaa 8-vaihteinen Tiptronic-automaattivaihteisto. Uudella SUV-mallilla voi ajaa pelkällä sähköllä 140 km/h nopeuteen saakka, eli kotimaiset moottoritienopeudet onnistuvat tarvittaessa kyllä. Teknisten tietojen Volkswagen Touareg R kuulostaa hyvin samankaltaiselta kuin konsernisisar Audi Q7 60 TFSI e.

Volkswagenin malliston suorituskykyisin versio Touareg R on varustettu Black Style -ulkonäköpaketilla ja R-Line-sisätilapaketilla sekä 20-tuuman vanteilla. Kaikkien aikojen tehokkaimman Volkswagenin alkaen hinta on 85 220,35 euroa.

Volkswagen Touareg eHybrid

Volkswagen Touareg eHybrid

Volkswagen Touareg eHybrid -lataushybridin voimalinja koostuu 3-litraisesta V6-bensiinimoottorista (250 kW/340 hv) ja sähkömoottorista (100 kW/136 hv). Yhteisteho on 280 kW (381 hv) ja yhteisvääntöä on tarjolla 600 Nm. Kiihdytys 0–100 km/h vie 6,3 sekuntia.

Kuluttajan käyttöön 14,3 kilowattitunnia tarjoava (bruttokapasiteetti 17,9 kWh) litiumioniakku sijaitsee tavaratilan alla. Akkua voi ladata suurimmillaan 7,2 kW teholla, jolloin tyhjän akun saa ladattua täyteen noin 2,5 tunnissa. Suomessa vakiovarusteisiin kuuluvalla tilapäislatauslaitteella tyhjästä täyteen lataaminen kestää noin 10,5 tuntia.

Suuren SUV-mallin eHybrid-malli tulee saataville kahdella varusteluversiolla: Atmospere ja Elegance. Elegancen sisätilojen sävy on harmaa ja koristelistat alumiinia, kun taas Atmospheren sävy on puolestaan maanläheisempi ruskea ja koristelistat puuta. Marraskuun lopulla myyntiin odotettavien mallien vrusteluversion valinta ei vaikuta hintaan, joka on alustavan arvion mukaan noin 79 300 euroa.

Volkswagen Touareg eHybrid

Vakiona 27-tuumaa näyttöjä

Touaregin ladattavat hybridiversiot tarjoavat vakiovarustelun osalta muun muassa IQ.Light-led-matriisiajovalot, 4-alueilmastoinnin, ja panoraamakattoluukun. Ehkä näyttävimmän osan muodostaa Innovision Cockpit, johon kuuluu Discover Premium -navigointi 15-tuumaisella kosketusnäytöllä sekä 12,3-tuumainen digimittaristo. Kuljettajaa avustavat järjestelmät mahdollistavat puolestaan osittain automatisoidun ajamisen jopa 250 km/h nopeuksiin saakka.

Luonnollisesti myös lisävarustelista on pitkä ja sieltä puolelta löytyy muun muassa ilmajousitus sekä pimeänäköavustin. Eräs mielenkiintoinen lisävaruste on, nyt ensi kertaa Volkswagenin SUV-luokan ladattavaan hybridiin tarjottava, perävaunun peruutusavustin Trailer Assist. Volkswagen Touaregin ladattavien hybridien maksimimaalinen perävaunumassa on 3 500 kg.

Kuvat ja lähde: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat