19.9.2016

Volkswagen vihjailee jälleen sähkökonseptista: ”Mullistava kuin Kupla”

Volkswagen sähkökonsepti Pariisi

Ainakin yhtiöltä löytyy kunnianhimoa sähkörynnistyksensä aloittavan automallin osalta.

Tammikuisten CES-kulutuselektroniikkamessujen tavoin Volkswagen kiusoittelee myös tulevan Pariisin autonäyttelyn konseptiautoaan aurinkoisin kuvin. Mielenkiintoiseksi vihjailun tekee se, että tammikuussa kampanjan takaa löytyi Kleinbus-hippibussin uutta tulemista haikaileva sähkökonsepti Budd-e, ja tällä kertaa Volkswagenin mukaan uusi konseptiauto on "yhtä mullistava kuin Kupla aikoinaan".

Volkswagen sähkökonsepti Pariisi

Oli malli sitten uusi sähköajan kansanauto tai ei, varmaa on, että uutuus esittelee pääpiirteittäin automallin, jonka Volkswagen pyrkii samaan markkinoille 2018 tai 2019 ensimmäisenä MEB-alustarakenteeseen pohjautuvana sähköautona. Luvassa on ainakin 400–480 kilometrin hujakoilla pyörivä toimintasäde ja merkin muista malleista poikkeava muotokieli.

Viime kuussa Volkswagenin pääjohtaja Herbert Diess kertoi saksalaiselle WirtschaftsWoche-lehdelle, että nyt vihjailtava automalli on noin Golfin kokoinen, mutta se tarjoaa Passatin sisätilat kiitos ajoneuvon pohjaan pakatun akuston. Myös lippulaivasedan Phaeton on palaamassa sähköisessä muodossa, mutta sitä saanemme odottaa vielä tovin.

Konseptina ensiesiteltävä sähkö-ei-ihan-Golf on ensimmäisiä askeleita Volkswagen-ryhmän sähköautopanostuksessa, konsernin pyrkiessä saamaan markkinoille yli 30 täyssähköistä automallia vuoteen 2025 mennessä.

Lähde: Volkswagen, Automotive News Kuvat: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat