3.12.2020

Volvo-pomo: ’’olisin yllättynyt jos emme tarjoaisi vuonna 2030 vain sähköautoja’’

Uuden mallin kanssa poseeraa Håkan Samuelsson, Volvo Car Groupin pääjohtaja.

Ruotsissa uskotaan autoalan sähköistyvän varsin nopeasti. Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelssonin mukaan todennäköisesti autonvalmistaja tarjoaa kymmenen vuoden päästä ainoastaan sähköautoja.

Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson visioi ruotsalaisen autonvalmistajan olevan täysin sähköinen brändi kymmenen vuoden sisällä, uutisoi Automotive News Europe.

Olisin yllättynyt, jos emme tarjoaisi vuonna 2030 ainoastaan sähköautoja, Samuelsson totesi Financial Timesin Future of the Car -tapahtumassa keskiviikkona.

Volvo on aiemmin kertonut, että vuonna 2025 puolet valmistajan myynnistä olisi tavoitteena koostaa täyssähköautoista. Tavoitteeseen on vielä matkaa, sillä Volvon ensimmäinen täyssähköauto XC40 Recharge P8 ei ole vielä markkinoilla. Valmistaja ei kuitenkaan ole kertonut milloin sen on määrä luopua kokonaan polttomoottoreiden valmistamisesta.

Tänä vuonna Volvon tavoitteena on, että viidennes sen globaalista myynnistä olisi sähköistettyjä malleja. Täyssähköauton puuttuessa toistaiseksi valikoimasta pääpaino on lataushybrideissä, joiden markkinoilla valmistaja on ollut jo varsin pitkään.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Puolto polttomoottoreiden aikarajalle

Samassa tapahtumassa toimitusjohtaja Samuelsson myös kertoi uskovansa että polttomoottoreiden myynnin päättymisen takaraja olisi tehokkaampi keino saada ihmiset siirtymään täyssähköautoihin, kuin rahalliset kannustimet.

– Askel eteenpäin olisi selkeät säännöt siitä, milloin meidän täytyy väistyä polttomoottoreiden tuotannosta, Samuelsson totesi.

– Kun olet huomannut, ettei bensiini- ja dieselmoottorit kuulu tulevaisuuteen, on varsin helppoa nähdä, että siirtyminen uuteen on tehtävä nopeasti, Samuelsson jatkaa.

Volvo-pomo myös lisää, että Volvo on oivaltanut tämän, joten heille olisi helpompaa kun polttomoottoriautojen myynnille asetettaisiin selkeä takaraja, kuten Iso-Britanniassa vastikään tehtiin.

– Volvo pelaa varman päälle ja siirtyy ainoastaan täyssähköisiin voimalinjoihin ennen kuin missään vaaditaan sitä lainsäädännöllisesti.

Samuelsson vertaa, että selkeällä aikamääreellä autonvalmistajat on saatu toimiin myös entisaikaan, ja mainitsee esimerkkeinä muun muassa turvavyöt, turvatyynyt ja lukkiutumattomat jarrut.

Lähde: Automotive News Europe Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Lisää aiheesta

Luetuimmat