16.6.2016

Volvo XC90 Polestarin kynsissä – tehokkain vakio-Volvo tähän mennessä

Volvo XC90 Polestar

Volvon hoiviin siirtynyt viritystalo Polestar on luonut XC90 T8 Twin Engine -hybridille tehdasvalmisteisen virityspaketin. Optimoinnilla katumaasturista saadaan vielä hiukan enemmän suorituskykyä.

Volvon ihasteltu uusi tuleminen alkoi XC90-katumaasturilla, jonka T8 Twin Engine -hybridiversio on useimmille täysin riittävän tehokas sellaisenaan. Yhteensä 407 hevosvoiman järjestelmäteho ja 640 newtonmetrin yhteisvääntö selviävät useimista arkihaasteista vähintäänkin riittävästi. Ruotsalaisvalmistajan Polestar-viritysosasto on kuitenkin laittanut maasturille nyt lisää pökköä pesään.

Polestarin optimointipaketti kasvattaa maasturin strategiset mitat 421 hevosvoimaan ja 680 newtonmetriin. Viritysten ansiosta kiihdytys 0–100 km/h sujuu 0,1 sekuntia tavallista hybridiä nopeammin, 5,5 sekunnissa. 2,1 litran yhdistetty kulutus ja 43 kilometriä sähkötoimintaa kertovat, että hirveitä takaiskuja Polestarin taloudellisuudessa ei ole otettu.

Volvo XC90 Polestar

Moottoritehojen lisäksi viritysosasto on säätänyt kaasuvastetta, vaihteiston toimintaa ja tarkuutta. Tavoitteena on ollut kokonaisvaltaisempi ajamisen ilo. Yksi uusista toiminnoista on vaihteiston pitotoiminto, jossa vaihteisto pitää valitun vaihteen mutkissa ajettaessa, jotta vaihtaminen ei häiritsisi auton tasapainoa.

Tehdasvarusteina Polestarin tuotteilla on täysi tehdastakuu. Polestarin optimointipaketti on saatavissa XC90 T8 Twin Engineen alkaen juuri nyt.

Lähde ja kuvat: Volvo

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat