8.12.2017

Vuoden Auto Suomessa 2018 – Kia Stinger maahantuojan arvioitavana

VAS2018 Kia Stinger

Kia Stinger voi ansaita Vuoden Auto Suomessa 2018 -tittelin. Käymme kilvan ja sen kuusi finalistia lävitse vielä kerran, kunkin automallin maahantuojan omin sanoin.

Kilpailun finaalikuusikkoon itsensä kammennut korealaisten uusi aluevaltaus on ylittänyt suomalaisten autotoimittajien odotuksia esimerkiksi ajettavuuden, suorituskyvyn ja rahalle saatavan vastineen osalta. Tämän seurauksena Kia Stinger on yltänyt Vuoden Auto Suomessa 2018 -kilpailun loppuotteluun. Muut finalistit ovat Opel Insignia, Seat Ibiza, Škoda Kodiaq, Volkswagen T-Roc ja Volvo XC60.

K: Mitkä ovat Kia Stingerin keskeiset vahvuudet, Delta Motor Groupin PR-päällikkö Lauri Puintila?

V: Stingerin vahvuudet ovat muotoilussa, ajettavuudessa ja elämyksellisyydessä. Stinger on aito gran turismo. Samalla se on Kian kaikkien aikojen tehokkain ja nopein tuotantomalli, joka on saatavana sekä taka- että nelivetoisena. Stinger on suunniteltu automaailman huippunimien johdolla. Muotoilusta on vastannut maineikas Peter Schreyer. Stingerin ajettavuus on Albert Biermannin käsialaa, jolla on vahvat ansiot suorituskykyisten autojen kehittäjänä. Stingerin vahvuudesta kertoo myös se, että auto on ehdolla vuoden autoksi Suomen lisäksi myös Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Lauri Puintila Kia
Delta Motor Groupin PR-päällikkö Lauri Puintila

K: Mitä olette mieltä tämän vuoden kilvasta, jossa oli mukana ennätysmäärä autoja?

V: Kilpailun taso oli tänä vuonna kova. Yhtä selvää ennakkosuosikkia oli vaikea nimetä ennalta. Moni hyvä ehdokas jäi finaalin ulkopuolelle.

K: Oliko finaalikuusikkoon nousseiden autojen joukossa jokin yllättäjä?

V: Osa finalisteista on hyvinkin erilaisia toisistaan, joten sen voi nähdä pienoisena yllätyksenä. Toisaalta kaikki finalistit ovat vahvoja autoja omissa luokissaan.

K: Miten arvioitte finaaliin yltäneitä kilpakumppaneita?

V: Kaikki finalistit ovat osoittaneet olevansa finaalipaikkansa arvoisia. Paras auto voittakoon!

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Voittaja selviää 13. joulukuuta

Neljännen kerran järjestettävässä Vuoden Auto Suomessa -kilpailun alkuvaiheessa oli mukana 39 uutta automallia. Arvostetusta Vuoden Auto Suomessa -tittelistä päättävät suomalaiset autotoimittajat eli riippumattoman Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet. Äänestys- ja valintaperusteina ovat auton tekniikka, taloudellisuus, turvavarusteet ja rahalle saatava vastine.

Toisen äänestyskierroksen tulos on selvillä 13. joulukuuta, jolloin Vuoden Auto Suomessa 2018 -voittaja julkistetaan Auto- ja Liikennegaalassa Messukeskuksessa Helsingissä.

Teksti: Henri Posa Kuvat: Roman Razinkov

Moottorin koeajossa Kia Stinger

Luetuimmat