7.12.2017

Vuoden Auto Suomessa 2018 – Opel Insignia maahantuojan arvioitavana

VAS2018 Opel Insignia

Opel Insignia taistelee Vuoden Auto Suomessa 2018 -tittelistä. Moottori käy kilvan ja sen kuusi finalistia lävitse vielä kerran, kunkin automallin maahantuojan omin sanoin.

Vuoden Auto Suomessa 2018 -kilpailun finaalikuusikkoon kivunnut Opelin lippulaivan uusi sukupolvi on kerännyt kotimaiselta lehdistöltä positiivista palautetta muun muassa tiloista, ajettavuudesta ja varustelusta.

Näiden valttien varassa uusi Opel Insignia on yltänyt Vuoden Auto Suomessa 2018 -kilpailun loppusuoralle. Muut finalistit ovat Kia Stinger, Seat Ibiza, Škoda Kodiaq, Volkswagen T-Roc ja Volvo XC60.

Rami Kittilä Opel
Opel Finland Oy:n toimitusjohtaja Rami Kittilä

K: Mitkä ovat Opel Insignian keskeiset vahvuudet, Opel Finland Oy:n toimitusjohtaja Rami Kittilä?

V: Insignia hämmästyttää valikoimallaan teknologioita, aina luokkansa parhaista led-matriisivaloista, lämmitettäviin takaistuimiin sekä hieroviin istuimiin. Kaiken kruunaa Opel On-Star, joka tarjoaa asiakkaalle apua elävältä henkilöltä nappia painamalla. Tähän liittyvät täysin uudet moottori- ja vaihteistovaihtoehdot. Insignia on myös luokkansa suurimpia autoja. Se on farmarikorisena pidempi kuin esimerkiksi Volvo V90, Škoda Superb ja Ford Mondeo -farmarit sekä leveämpi ja korkeampi kuin moni kilpailija. Insigniassa on nyt monella tavalla enemmän autoa ihmiselle.

K: Mitä olette mieltä tämän vuoden kilvasta, jossa oli mukana ennätysmäärä autoja?

V: Huomaa sen, että autoteollisuus on investointisyklissä, jossa uusien autojen markkinoille tulotahti on entistä kovempi. Meilläkin oli tässä kisassa jopa kolme autoa niistä 39:stä. Autoteollisuus investoi tänä päivänä ja se näkyy korkeatasoisena kilpailuna.

K: Oliko finaalikuusikkoon nousseiden autojen joukossa jokin yllättäjä?

V: Ei kukaan varmasti odottanut Kia Stingerin olevan siellä, sillä auto ei tule myynnillisesti näyttelemään kovin suurta roolia.

K: Miten arvioitte finaaliin yltäneitä kilpakumppaneita?

V: Nämä ovat hyviä autoja varmasti kaikki, joten ne ovat erittäin varteenotettavia kilpailijoita. Uskon, että monella tuotteella on mahdollisuuksia olla myös myyntimenestyksiä Suomessa – oikeastaan kaikilla muilla paitsi tällä yllättäjällä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Voittaja selviää 13. joulukuuta

Neljännen kerran järjestettävässä Vuoden Auto Suomessa -kilpailun alkuvaiheessa oli mukana 39 uutta automallia. Arvostetusta Vuoden Auto Suomessa -tittelistä päättävät suomalaiset autotoimittajat eli riippumattoman Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet. Äänestys- ja valintaperusteina ovat auton tekniikka, taloudellisuus, turvavarusteet ja rahalle saatava vastine.

Toisen äänestyskierroksen tulos on selvillä 13. joulukuuta, jolloin Vuoden Auto Suomessa 2018 -voittaja julkistetaan Auto- ja Liikennegaalassa Messukeskuksessa Helsingissä.

Teksti: Henri Posa Kuvat: Roman Razinkov

Moottorin koeajossa Opel Insignia

Luetuimmat