10.12.2017

Vuoden Auto Suomessa 2018 – Škoda Kodiaq maahantuojan arvioitavana

VAS2018 Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq saattaa viedä nimiinsä Vuoden Auto Suomessa 2018 -tittelin, onhan se yksi kilvan finalisteista. Käymme kuusi autofinalistia lävitse vielä kerran, kunkin automallin maahantuojan omin sanoin.

Škodan odotettu finaalikuusikkoon yltänyt uusi katumaasturi on saanut suomalaisilta autoalan journalisteilta ylistystä esimerkiksi mukavuudesta, käytännöllisyydestä ja tiloista. Näin Škoda Kodiaq on yltänyt aina Vuoden Auto Suomessa 2018 -kilpailun päätyyn asti. Muut finalistit ovat Kia Stinger, Opel Insignia Seat Ibiza, Volkswagen T-Roc ja Volvo XC60.

K: Mitkä ovat Škoda Kodiaqin keskeiset vahvuudet, Helkama-Auto Oy:n markkinointi- ja tuotejohtaja Jussi Kostiainen?

V: Kodiaq on tavara- ja sisätiloiltaan todella suuri, myös 7-paikkaisena saatava iso perheauto. Monipuolinen moottorivalikoima, sekä haluttaessa nelivetoisuus, antaa valinnanvaraa. Kodiaq on houkutellut runsaasti uusia asiakkaita niin sanottujen premiumbrändien parista. Tähän vaikuttaa erinomaiset varustelutasot sekä se laadukkuus, jolla Kodiaq on tehty. Katumaasturille tyypillinen korkea istuma-asento ja hyvä maavara ovat myöskin tärkeitä ominaisuuksia.

Jussi Kostiainen Škoda
Helkama-Auto Oy:n markkinointi- ja tuotejohtaja Jussi Kostiainen

K: Mitä olette mieltä tämän vuoden kilvasta, jossa oli mukana ennätysmäärä autoja?

V: On hienoa, että autoalalla on säpinää ja uutuuksia, sillä se innostaa ihmisiä tekemään autokauppaa.

K: Oliko finaalikuusikkoon nousseiden autojen joukossa jokin yllättäjä?

V: Finaalikuusikossa on mukavasti erityyppisiä autoja, se kertoo siitä, että vaihtelun mahdollisuuksia ja valinnanvaraa on.

K: Miten arvioitte finaaliin yltäneitä kilpakumppaneita?

V: Finaaliin on valikoitunut erinomaisia uutuuksia, joista ehkä vahvimmin näkyy katumaastureiden trendi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Voittaja selviää 13. joulukuuta

Neljännen kerran järjestettävässä Vuoden Auto Suomessa -kilpailun alkuvaiheessa oli mukana 39 uutta automallia. Arvostetusta Vuoden Auto Suomessa -tittelistä päättävät suomalaiset autotoimittajat eli riippumattoman Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet. Äänestys- ja valintaperusteina ovat auton tekniikka, taloudellisuus, turvavarusteet ja rahalle saatava vastine.

Toisen äänestyskierroksen tulos on selvillä 13. joulukuuta, jolloin Vuoden Auto Suomessa 2018 -voittaja julkistetaan Auto- ja Liikennegaalassa Messukeskuksessa Helsingissä.

Teksti: Henri Posa Kuvat: Roman Razinkov

Moottorin koeajossa Škoda Kodiaq

Luetuimmat