6.12.2022

Yksi laiva kahden maan jouluherkut – joulu Itämerellä 3/3

Eckerö Linen m/s Finlandialla herkkusuita hellitään notkuvin joulupöydin, suomalaisella ja virolaisella tvistillä.

Joulun alla merimatka on elämyksellinen kokemus kaikille herkkusuille. Itämerta kyntävien matkustaja-alusten kuten Eckerö Linen m/s Finlandialla joulutarjonta tarkoittaa läpikäyvää jouluteemaa ja notkuvia pöytiä.

Helsingin ja Tallinnan väliä merta kyntävällä m/s Finlandialla jouluinen ruokatarjonta alkoi jo 17.11. Eckerö Linen jouluinen juhlapöytä on katettuna 24.12. asti, uuden vuoden juhlapöytä 31.12. asti.

Tarjolla on juhlapyhän makuja suomalaisella ja virolaisella tvistillä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Valinnanvaraa ja käsityötä

Valinnanvaraa lautaselle riittää! Ruokalajeja on tarjolla kaikkiaan 43, joista 18 alkuruokia, 15 lämpimiä ruokia ja loput 10 jälkiruokia. Joulupöydän alkuruuissa esimerkiksi on kalaa 9 eri sorttia ja lihaisia vaihtoehtojakin kolme. Koko menu löytyy täältä.

– Toki buffet-tarjontamme on laaja, mutta pääpaino meillä on laadussa ja tuoreudessa sekä meillä itse tehdystä ruoassa, markkinointi- ja viestintäjohtaja Ida Toikka-Everi kertoo.

Ohittamattomia jouluherkkuja m/s Finlandia-aluksella ovat graavi- ja lämminsavulohi sekä kokonaiset katkaravut. Oma suosikkini on portviinisilli ja graavilohen siivut.

Juureksia, lohta, kalkkunaa…

Kasvistarjonta alkuruokien suteen on varsin runsas tillisäilötyistä juureksista, sienisalaattiin ja rosollista vegaaniseen ”lasimestarinsilliin”, joka on tehty munakoisosta ja porkkanasta.

Lämpiminä ahdin antimina tarjolla on lipeäkalaa, siikaa sekä sitruunalohta.

Varustamo kertoo, että kaikki kalat ovat vastuullisia tuotteita.

– Pyrimme mahdollisuuksien mukaan käyttämään MSC-sertifioitua kalaa ja muita mereneläviä. Juhlapöydän kalat ja äyriäiset tulee pitkälti Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Koillis-Atlantin alueelta. Muissa raaka-aineissa pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon kotimaista alkuperää sekä luomutuotteita, Ida Toikka-Everi taustoittaa.

Lämmin liha lautasella m/s Finlandialla voi olla kalkkunaa rakuunakastikkeessa tai jouluista härkäpataa.

Terävät veitset ja taitavat kädet takaavat, että joulukinkusta silpaistaan juuri halutun paksuisia siivuja kullekin. Konjakkisinapilla silattu kinkku on erinomaisen maukasta.

Sienisalaatti oli erinomaista kuten myös mainio yhdistelmä: paneroidut kukkakaalit, voissa paistetut porkkanaviipaleet ja hunajapaahdetut hasselpähkinät.

Laivakeittiössä tehdään niin paljon itse kuin vain mahdollista, moni aiemmin risteillyt asiakas tietääkin esimerkiksi lihapullat laivalla loihdituiksi.

– Lihapullat tehdään ihan käsityönä, se on meille kunnia-asia, keittiömestari Kai Honkamäki kertoo.

Perinteitä ja modernia otetta

Perinteisten joululaatikkojen ohella kannattaa lautaselle valita moderneja makuelämyksiä kuten

paneroitua kukkakaalia voissa paistettujen porkkanoiden ja hunajapaahdettujen hasselpähkinöiden kera sekä muhennettua lehtikaalia. Paahdetut punajuuret ovat saaneet pintaansa kekseliään piparkakkukuorrutteen

Ilman jälkiruokia ei tästä joulupöydästä nousta. Suklaamousse vei kielen, portiviinimaustetut päärynät toimivat yhdistelmä ja tyrnipannacotta raikas tuttavuus.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mitä herkuttelu maksaa?

Ida Toikka-Everi kertoo, että on tyypillistä, että joulun alla m/s Finlandian suositummat kattausajat myydään aina loppuun.

Joulubuffet maksaa 35/37 euroa per aikuinen.

Teksti ja kuvat: Marko Jokela

Lisää aiheesta

Luetuimmat