Nissan Almera kassikoukku

Ajoneuvot Uutinen 22.3.2016

20 vuotta kassikoukkua – Nissan juhlii arkiratkaisuja

Nissanilla riemuitaan arkielämän pienistä oivalluksista aina Almeran kassikoukuista Bluebirdin kahteen matkamittariin.

Maaliskuussa 1996 Almeraan ilmestynyt kassikoukku antoi Nissanille aihetta juhlia pieniä arkipäivän keksintöjä. Britanniassa koukku sai nopeasti lempinimen ”currykoukku”, sillä ei kestänyt kauaa hoksata koukun hyöty juuri pikaruokakassien kanssa.

Nykyisistä Nissaneista koukku löytyy matkustajan jalkatilan sijasta takakontista, mutta idea on sama. Yksinkertaiset ratkaisut saattavat olla yhtiön mukaan yhtä arvokkaita kuin monimutkaiset järjestelmät. Toinen vastaava innovaatio on Flexi-Board, tai niin sanottu Karakuri-lauta, jolla tavaratilan voi jakaa useampaan osaan.

Nissan Flexi-Board

Uuden Navaran arki-innovaatioksi listataan ylemmän hanskalokeron 12 voltin ulostulo, jotta omaa navigaattoria käyttävien ei tarvitse vetää vaarallisia latausjohtoja pitkin autoa. Kuulemma yhtä nokkelasti vakiovarusteisella navigaattorilla varustetuissa Navaroissa hanskalokero ei sisällä pistoketta.

Samaan kategoriaan pääsee myös klassinen Nissan Bluebird syyskuusta 1986 alkaen. Kahden matkamittarin ratkaisu suunniteltiin yritysautoilijoita varten, jotta olisi helpompaa erotella työ- ja yksityiskäytön kilometrit. Nykyisten digimittareiden aikana toiminto on jo suorastaan oletus, mutta jonkun oli oltava ensimmäinen.

Arkipäivän keksinnöt ovat Nissanin mukaan osoitus yhtiön filosofiasta asettaa asiakas ensimmäiseksi. Mikäli nämä pirkkaniksimäiset innovaatiot ovat pelastaneet päiväsi ja haluat kirjoittaa fanipostia, kannattaa osoitteeksi laittaa Nissanin Euroopan teknisestä keskus Britannian Cranfieldissä, josta useimmat ideat ovat peräisin.

Nissan kassikoukku

Lähde ja kuvat: Nissan

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat