Audi SQ2

Ajoneuvot Esittely Pariisi 2018 8.10.2018

300 hevosvoiman design-crossover: Audi SQ2 on pirteä kaupunkilainen

Audin kaupunkiviidakoihin suunniteltu Q2 piristyy Golf R:n ja S3:n tulostasolle uuden SQ2:n myötä.

Pariisin autonäyttelyssä esitelty Audi SQ2 piristää saksalaismerkin Q2-kaupunkicrosseria tuttuun suuntaan. Konepellin alla luvassa on VW-ryhmän osavalikoimasta poimittu tuttu 300 hevosvoiman 2,0-litrainen nelisylinterinen bensaturbo. Vaihteistona on seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinautomaatti ja voima jaetaan eteenpäin Haldex-pohjaisella quattro-nelivedolla.

Audi SQ2

Shokkisinisessä esiintynyt pikkusporttinen crossover ryntää 0–100 km/h parhaimmillaan 4,8 sekunnissa, ollen vain hiukan S3:n kannoilla. Ajettavuutta on haettu jousitusta ja iskunvaimennusta viilaamalla ja auto on 20 mm matalampi kuin tavallinen Q2 – eli SQ2 on vain hiukan korkea tavalliseksi autoksi.

Audi SQ2

Kosmeettisesti auto on saanut pieniä viilauksia Audille tyypilliseen S-tyyliin, joten itsevarmuutta on haettu keulamaskilla ja pyöränkaarilla. Neljällä pakoputkenpäällä varustettu takahelma on sekin jämäkkä yksityiskohta. Sisällä matkustamossa luvassa ovat, tyypilliseen tapaan, maltilliset urheiluistuimet, parempi ohjauspyörä ja muutamat muut mainiot yksityiskohdat. Varustelistalta löytyy ainakin Audin virtuaalimittaristo.

Uuden Audi SQ2:n toimitukset alkanevat joskus vuodenvaihteen jälkeen. Brittilähteiden mukaan luvassa saattaa olla myöhemmin myös täysiverinen RS Q2, joka toisi mukanaan RS3:n viisisylinterisen moottorin…

Audi SQ2

Lähde: AutoExpress Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat