500 000. Nissan Leaf sähköauto

Ajoneuvot Uutinen 9.9.2020

500 000:s Nissan Leaf valmistui maailman sähköautopäivän kunniaksi

500 000. Nissan Leaf sähköauto valmistui sopivasti juuri maailman juhliessa sähköautopäivää, sillä tänään on World EV Day.

500 000. Nissan Leaf sähköauto on tuutattu tehtaasta ulos ja sittemmin jo omistajalleen. Nissan tiedottaa aiheesta nyt sähköistä liikkumista maailmanlaajuisesti juhlistavan päivän kunniaksi. Auton päivä oli viime viikolla 5.9. ja nyt on vuorossa World EV Day.

Tämä maailman sähköisten ajoneuvojen päivä, eli World EV Day, pyrkii edistämään sähköistä liikkumista juhlistamalla sitä ja tuomalla asiaa näkyville. Pääasiallisesti sosiaalisessa mediassa näkyvä kampanja järjestetään vuonna 2020 ensimmäistä kertaa, joten pitkästä perinteestä ei voi puhua – ei vaikka sähköautoja on ollut jo pitkälti yli 100 vuotta. Toisaalta sähköautojen määrä kasvaa vuosi vuodelta ja 5 miljoonan auton raja on jo rikottu.

Aiheesta World EV Day voi lukea tarkemmin tapahtuman omilta verkkosivuilta. Maailman sähköajoneuvopäivän näkyvyyttä voi lisätä luomalla aiheeseen liittyvää sisältöä sosiaaliseen mediaan aihetunnisteella #WorldEVDay tämän päivän ajan.

Uusi Nissan Leaf toinen sukupolvi

500 000 x Nissan Leaf

Osana Kansainvälisen sähköautopäivän juhlallisuuksia 500 000. Nissan Leaf henkilöauto valmistui Nissanin Sunderlandin tehtailla Englannissa. Kyseinen tehdas on valmistanut vuodesta 2013 lähtien yli 175 000 Leafia, joten valtaosa kaikista on toki valmistettu muualla. Tämä 500 000. Leaf luovutettiin uudelle onnelliselle omistajalle Maria Jansenille Norjassa.

– Mieheni ja mina ostimme Nissan Leafin vuonna 2018 ja rakastimme sitä. Olemme erittäin innoissamme saadessamme olla 500 000. Leafin ylpeitä omistajia. Tämä auto todellakin täyttää tarpeemme sen entistäkin pidemmällä toimintamatkalla sekä entisestään kehitetyillä teknologioilla, kehuu Jansen.

Itse auto on ollut myynnissä ja tuotannossa vuodesta 2010. Nissan Leaf on palkittu eri kunnianosoituksin ympäri maailmaa, kuten Vuoden Auto 2011 Euroopassa, Vuoden Auto Maailmassa 2011 sekä Vuoden Auto Japanissa 2011 ja 2012. Moottorin mielipiteen Leafista voi lukea koeajojutusta.

Nissanin laskelmien mukaan kaikilla valmistetuilla Nissan Leaf -yksilöillä olisi ajettu yhteensä yli 14.8 miljardia kilometriä. Tämä vastaisi Nissanin mukaan säästöinä yli 2,4 miljardia kiloa paikallisia hiilidioksidipäästöjä. Tiedotteessa ei ole kerrottu mihin keskiarvoihin laskelmat perustuvat.

 

Lähteet: Nissan ja World EV Day, Kuva: Nissan

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat