Erikois-Ferrari myytiin lasten hyväksi

Ajoneuvot Uutinen 10.9.2017

8,3 miljoonan ennakkotilaus – Erikois-Ferrari myytiin lasten hyväksi

Vielä rakentamaton Ferrari LaFerrari Aperta myytiin ennätyshintaan – mutta hyvään tarkoitukseen.

Ferrarin 70-vuotisjuhlien kunniaksi Maranellossa järjestyssä huutokaupassa rikottiin 2000-luvulla valmistettujen autojen myyntiennätys, sillä RM Sotheby’sin meklarinvasara kolahti nimittäin peräti 8,3 miljoonan euron kohdalla. Auton myynnistä saatu tuotto tilitetään Save the Children -kansalaisjärjestölle opetustoimintaa varten. Kansainvälisen järjestön suomalainen edustaja on tuttu Pelastakaa Lapset ry.

Erikois-Ferrari myytiin lasten hyväksi

Ennätyshintaan myyty auto oli vielä rakentamaton 210:s LaFerrari Aperta, eli avomalli italialaismerkin äärimmäisestä hypermallista. Erityisen autoyksilön väritys on ainutlaatuinen Rosso Fuoco, joka on kruunattu Bianco Italia -koristeraidoin. Mustaa nahkaa ja Alcantaraa yhdistelevä sisusta on viimeistelty punaisilla ompeleilla ja hiilikuitusomistein.

Myös aiempi 2000-luvulla valmistetun auton huutokauppaennätys oli LaFerrarilla, jolloin kyseessä oli noin 6 miljoonalla eurolla Italian maanjäristysuhrien puolesta myyty kovakattoinen yksilö. Tuolloinkin Ferrari rikkoi itse asettamaansa valmistusmäärää valmistamalla vielä yhden ylimääräisen auton hyväntekeväisyyttä varten.

Erikois-Ferrari myytiin lasten hyväksi

Maranellon juhlahuutokaupassa paikalla myyntiä vauhdittamassa oli myös Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne, mutta hybridi-superauto teki todennäköisesti kauppansa sangen hyvin myös omin voimin. Vaikka LaFerrari Apertan valmistusmääräksi oli aluksi sovittu 209 kappaletta, päätti italialaisvalmistaja koota vielä yhden 963-hevosvoimaisen hyperauton. 800 hevosvoiman vapaasti hengittävän 6,3-litraisen V12-moottorin lisäksi LaFerrari Apertassa on 163 hevosvoiman sähkömoottori.

Ferrari LaFerrari Aperta

Ferrarin ilmoittamien suoritusarvojen mukaan 0–100 km/h sujuu ”alle kolmessa sekunnissa” ja 200 km/h saavutetaan ”alle 7 sekunnissa”. 15 sekunnissa ennättää jo absurdiin 300 km/h nopeuteen.

Kyseessä saattaa hyvinkin olla nopeinta mahdollista hyväntekeväisyyttä.

Lähde: RM Sotheby’s Kuvat: Ferrari, Aake Kinnunen

Katso myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ferrari

Kaikki koeajot

Uusimmat