Ajoneuvot | Autonäyttely | Autot & Viihde 2019 | 28.9.2019

Autot ja Viihde 2019: Dave Kindigin piirtämä jenkkiauto paljastettiin

Lahden Autot ja Viihde -näyttelyn toisen tähtivieraan, Dave Kindigin haastamana rakennettu vuoden 1969 Ford Torino näki päivänvalon.

Jaa artikkeli

Moottorin seuraama projekti vuoden 1969 Ford Torinon muuntamisesta avoautoksi saatiin kuin saatiinkin valmiiksi Lahden Autot ja Viihde -näyttelyyn mennessä. Kindig It Design -rakennuspajan omistaja Dave Kindig, joka on tuttu monelle suomalaisellekin Bitchin Rides -televisiosarjasta, paljasti lauantaina hieman puolenpäivän jälkeen yleisölle valmiin luomuksen.

Autoa rakennettiin Timo Herstin tallitiloissa ja aluksi oli vielä hieman epävarmaa, saadaanko autosta Kindigin haluama valmis tuote messujen alkamiseen mennessä.

Auton teeman erottaa parhaiten sen takaosassa. Ford Torinoa ei koskaan valmistettu tehtaan toimesta avoautona, joten sellaisen halutessaan joutuu sen suunnittelemaan itse. Speedster-tyylisen taidonnäytteen takaosaa koristaa leveät takavalot ja neljä pakoputkiston ulostuloa.

Valkoinen jenkkiauto on väritetty koko auton pituudelta kahdella punaisella vauhtiraidalla, joiden reunoilla kontrastia tuomassa on vielä kapeat siniset raidat.

Teemaan kuuluvat värit näkyvät myös sisustassa, joka on päällystetty lähes läpikotaisin punaiseksi.

Auton takaosaan maalattiin vielä lauantaina pieni yksityiskohta. Suomen ja Yhdysvaltojen lipuilla Torinon kyljessä juhlistetaan maiden välistä satavuotiasta diplomaattisuhdetta.

Jaa artikkeli

Keskustelu