Ajoneuvot | Uutinen | 14.2.2017

Bensiini ja sähkö ne yhteen soppii – 10 miljoonaa Toyotan hybridiä

Bensiinimoottori ja sähkömoottori ovat löytäneet yhteiselon auvuuden jo 10 miljoonaa kertaa Toyotan voimalinjastossa.

Jaa artikkeli

Toyotan ystävänpäivä kuluu juhlistaessa bensiinimoottorin ja sähkömoottorin liittoa, sillä japanilaisvalmistaja on toimittanut maailmalle nyt 10 miljoonaa hybridiä vuodesta 1997 alkaen. Yhtiön mukaan tässä ajassa on hybrideillä on säästetty 77 miljoonaa tonnia hiilidioksidia. Toyota puolestaan pyrkii hiilidioksidineutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2050 mennessä.

– Kun julkaisimme Priuksen, ei kukaan edes tiennyt mikä hybridi on. Sellaisella ajavia nimiteltiin nörtiksi tai muuten vaan. Kiitos Priuksen ihan ensimmäisten asiakkaiden hybridit ovat entistä suositumpia ja ovat siirtyneet menestyksen aallonharjalla tuntemattomasta valtavirtaan. Olemme kiitollisia jokaiselle asiakkaistamme, jotka ovat auttaneet meitä saavuttamaan tämän tärkeän 10 miljoonan hybridin virstanpylvään. Jatkamme työskentelyä heidän kanssaan selvittääksemme globaalit ympäristökysymykset, lausahti Priuksen isänä pidetty Takeshi Uchiyamada.

10 miljoonaa Toyotan hybridiä

Hybriditekniikan uusin kehitysversio uudessa ladattavassa Prius Plug-in Hybridissä.

Tiedote hybridimyynnin merkkipaalusta saapuu samaan aikaan, kun yhtiö esittelee teknologian uusinta versiota ladattavan Prius Plug-in Hybridin muodossa.

Katso myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu