Ajoneuvot Uutinen 24.7.2022

Cadillac Celestiq Show Car on tulikuuma sähköinen loistoauto

Ylimmän luokan luksusta Cadillacin mallistoon tuova Celestiq Show Car on tässä vaiheessa konsepti. Tuotantomalli on kuitenkin tuloillaan, ja siitä tulee uusi amerikkalainen lippulaivamalli täyssähköisellä voimalinjalla.

Cadillac on nyt siis paljastanut aiemmin kiusoittelukuvilla ennakoidun Celestiq Show Carin, jonka taustoja Moottori avasi tässä edellisessä jutussa. Rolls-Royceen tai Mercedes-Maybachiin verrattavissa olevasta loistoautosta tiedetään siis nyt enemmän, muttei vielä kaikkea. Seuraavat tiedot saadaan kuulemma syksyn puolella, kun ihan peräti tuotantomalli näkee päivänvalon.

Nyt saadut ulko- ja sisäkuvat paljastavat, että Celestiq osaa herättää mielenkiinnon, katsoipa sitä oikeastaan mistä kulmasta tahansa. Ulkomuodossa, varsinkin valoissa, on havaittavissa yhtäläisyyksiä Lyriqiin, Cadillacin ensimmäiseen sähköautomalliin. Lippulaivamerkin sähkömallistolle ollaan siis luomassa yhteistä muotokieltä, joka Celestiqissä näyttää hurjimman puolensa. Cadillac muistaa toki myös perinteet, joiden pohjalle se on rakentanut autoja, nyt jo 120 vuoden ajan. Celestiqissä on inspiroiduttu erityisesti 30- ja 50-luvuilta, Cadillac V16:sta sekä vuoden 1957 Eldorado Broughamista, josta Celestiq on saanut etusiipeensä ensi kertaa sitten 50-luvun lopun Cadillacin historiallisen ”Goddess” -symbolin.

Standard of the World

Celestiq Show Carin sisätiloissa avautuu aivan oma maailmansa, ja ennennäkemättömiä piirteitä sekä ominaisuuksia, jotka tulevat päätymään aina tuotantomalliseen Celestiqiin asti. Matkustamossa yksilölliset tarpeet ja mieltymykset on viety uudelle tasolle, eikä vain neljän syleilevän erillisistuimen kautta. Jo aiemmin kerrottiin, että Celestiqin Smart Glass Roof -lasikatto päästää kussakin kulmassa istuvalle matkustajalle (heitä on neljä jos Ultra Cruise hoitaa ohjaamisen) valoa vain sen verran, kuin he itse haluavat.

Kojelaudalta löytyy massiivinen 55-tuumainen monitoiminäyttö. Myös se voi näyttää etumatkustajalle sisältöä niin, ettei kuljettaja näe sitä. Suurikokoisia näyttöruutuja autosta löytyy viisi kappaletta. ”Standard of the World” on Cadillacin ennen vanhaan käytetty slogan, joka on Celestiqin myötä tekemässä näyttävän paluun. Huomionarvoisesti 2020-luvun Standard of the World pitää sisällään 3D-tulostettuja osia, mutta on silti laajasti amerikkalaista käsityötä.

Tiedämme, että Celestiq tulee rakentumaan General Motorsin Ultium-perusrakenteelle, mutta laajemmat tiedot saadaan tuotantomallin lanseerauksen myötä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Cadillac

Kaikki koeajot

Uusimmat