Chevrolet Bolt EV

Ajoneuvot Uutinen 7.1.2016

Chevroletin täyssähköinen on Bolt

Hybridi-Voltin veli hipoo tavallisuutta, tuotantoon vielä 2016.

CES-elektroniikkamessujen autouutiset jatkuvat. Tällä kertaa vuorossa oli General Motors, joka kiusoitteli viime vuonna Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä Bolt-konseptiautolla. Nyt auto on saatu julkistuskuntoon ja tuotannon uskotaan alkavan vielä loppuvuodesta.

Autosta on vielä melko niukasti teknisiä tietoja, mutta Boltin 260 senttimetrin akseliväli asettaa sen kokonsa puolesta BMW i3:n ja Nissan Leafin välimaastoon. 0-100km/h kiihdytyksen pitäisi sujua noin seitsämässä sekunnissa, ja General Motors lupailee autolle noin 300 kilometrin toimintasädettä.

2017 Chevrolet Bolt EV

Yhdysvaltalaiset auto- ja teknologiatoimittajat ovat kokeilleet autoa lyhyillä koeajolenkeillä, joiden merkittävin anti on ollut Boltin luonnehtiminen hyvin tavalliseksi pienemmän keskiluokan autoksi.

Tavallisuuteen pyrkii myös hinnoittelu. Boltin hinnaksi on arvioitu Yhdysvalloissa noin 40 000 dollaria (noin 37 000 euroa), josta maksettavaksi jäänee verohelpotusten jälkeen noin 30 000 dollaria (noin 28 000 euroa). Mallin mahdollisesta saapumisesta Eurooppaan esimerkiksi Opelin merkki keulallaan ei ole tietoa.

2017 Chevrolet Bolt EV

Lähde: Chevrolet/The Verge, kuvat: Chevrolet

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Chevrolet

Kaikki koeajot

Uusimmat