Dacia kuumavesipullo istuinlämmitys UK Britannia penkki kuukausimaksu

Ajoneuvot Uutinen 28.1.2023

Dacia piikittelee bemaristeja kuumavesipulloilla Britanniassa

Dacia näpäyttää kuukausimaksullisia varusteita suunnittelevia automerkkejä Britanniassa kuumavesipullokampanjan avulla.

Tiettyjen automerkkien suunnitelmat siirtää osa auton varusteista kuukausimaksun taakse on herättänyt laajalti kritiikkiä. Tunnetuin suunnitelmista lienee BMW:ltä, joka on pohtinut istuinlämmityksen kaltaisten varusteiden kuukausimaksullistamista. Esimerkiksi Iso-Britanniassa BMW:n lämmitetyt etuistuimet maksavat 15 puntaa kuukaudessa tai 150 puntaa vuodessa (16,95 e/kk tai 169,50 e/vuosi), joskin ne voi myös lunastaa autoon pysyviksi noin 400 euron hintaan.

Monet muut valmistajat ovat kertoneet vastaavista suunnitelmistaan tai esitelleet erilaisia vuosipohjaisia varustehintoja esimerkiksi ketterämmälle nelipyöräohjaukselle tai erilaisille ajoavustimille.Järjestelyn eduista ja haitoista voidaan järjestää kokonainen keskustelu, joten emme puutu tällä kertaa siihen.

Dacia kuumavesipullo istuinlämmitys UK Britannia penkki kuukausimaksu

Dacia UK on kuitenkin päättänyt olla jälleen hiukan erilainen automerkki. Helmikuun ensimmäisinä päivinä järjestettävässä tempauksessa romanialaistehdas jakaa ilmaisia kuumavesipulloja kolmessa myymälässään. Vesipullon saa omakseen minkä tahansa merkkisen auton omistaja, kunhan vain vastustaa autossa jo olevien varusteiden muuttamista tilausperusteisiksi.

Peribrittiläinen kuumavesipullo on kampanjassa nimetty uudelleen lämpöistuinten pelastajaksi. Vesipullojen mukana tulee käyttöohjeet, joissa kerrotaan mitä kannattaa ja mitä ei pidä tehdä, että autossa odottaa miellyttävän lämmin istuin.

Dacia kuumavesipullo istuinlämmitys UK Britannia penkki kuukausimaksu

– Lämpöistuimen pelastajamme ovat hiukan hupia, mutta ne tuovat esiin suunnan, johon ala on laajemmin menossa koskien tilauspohjaisia varusteita. Se, että pitäisi maksaa lisää tehtaalla asennetusta varusteesta ei todellakaan ole Daciaa! Me uskomme yksinkertaisuuteen, tarjoten asiakkaillemme teknologiaa, joka tekee ajamisesta kätevämpää ja mukavampaa varusteilla, jotka kuuluvat auton hintaan, linjaa Dacia UK:n merkkijohtaja Luke Broad.

Suomessa Dacia aikoo jatkaa tutulla ämpärikampanjallaan.

Lähde ja kuvat: Dacia UK Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Dacia

Kaikki koeajot

Uusimmat