Diesel-Volvon lähtölaskenta: tuleva S60 vain bensiinipohjaisena

Ajoneuvot Uutinen 16.5.2018

Diesel-Volvon lähtölaskenta: tuleva S60 vain bensiinipohjaisena

Volvo S60 on ihan kuten V60? Muodon lisäksi myös moottorivalikoimassa on eroa.

Volvon mallistouudistus on etenemässä 60-sarjan sedaniin, mutta pelkän ulkomuodon lisäksi eroja nähdään myös konetilassa. Volvo Cars on ilmoittanut, että se jättää dieselmoottorivaihtoehdot pois S60:n kohdalla.

– Tulevaisuutemme on sähköinen ja emme enää kehitä uuden sukupolven dieselmoottoria. Poistamme pelkän polttomoottorivaihtoehdon vaiheittain niin, että lataushybridi bensiinimoottorilla on siirtymävaihe matkalla täyssähköiseen autoiluun. Uusi S60 edustaa seuraavaa vaihetta tässä sitoutumisessa, sanoo Volvo Carsin pääjohtaja Håkan Samuelsson.

SPA-alustaan pohjautuva S60 jatkaa V60:n (kuvassa) ja XC60:n vitoittamalla tiellä. Alkuvaiheessa tarjolla on nelisylinterisiä Drive-E-bensiinimoottoreita sekä kaksi lataushybridiä, kevythybridien seuratessa myöhemmin. Malli valmistetaan Yhdysvaltojen Charlestonissa ja Suomeen S60 on odotettavissa ensi vuoden alkupuolella.

Pekingin autonäyttelyn yhteydessä Volvo ilmoitti tavoittelevansa sähköautoille 50% markkinaosuutta 2025 mennessä. Volvo on myös ilmoittanut, että vuodesta 2019 esiteltävät uudet mallit ovat tarjolla ainoastaan sähköistetyllä voimalinjalla, eli kevythybridinä, lataushybridinä tai täyssähköautona.

Lähde ja kuva: Volvo

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat