Volvo XC60 D5 AWD

Ajoneuvot Koeajo 14.4.2018

Koeajo: tuttu ja turvallinen – Volvo XC60 D5

Uusi Volvo XC60 vie henkilöauton turvavarustelun uudelle tasolle. Malli vastaa lähes kolmasosaa koko Volvon henkilöautomyynnistä, joten paljon on myös pelissä. Hyvää: ajo-ominaisuudet, tilat, suorituskyky, turvavarustelu. Huonoa: liikennemerkkitunnistin ei tunnista talvinopeusrajoituksia, arka vaalea sisusta.

Volvo XC60 D5 AWD on useimpien autonostajien toiveiden täyttymys. Se on tilava ja suorituskykyinen nelivetomaasturi varustettuna uusimmalla turvateknologialla – kuten Volvon maineeseen kuuluukin. Haluttavuutta ei heikennä tyylikäs ulkokuori sekä selkeä sisusta, jossa on myös persoonallisuutta. Skandinaavinen selkeys miellyttää silmää. Lopputuloksena on premium-luokan SUV, joka kilpailee ostajien suosiosta luokan terävimmässä kärjessä.

Volvo XC60 D5 AWD

Kattava turvavarustelu

Uusi turvateknologia ei näy päällepäin, mutta se on valmiina toimimaan, kun tilanne sitä vaatii. City Safety -järjestelmä tarkkailee vastaantulevaa liikennettä ja havahduttaa kuljettajan väistämään ohjaamalla sivuun ennen törmäystä. Se myös reagoi mahdollisessa peräänajotilanteessa jarruttaen, jos kuljettaja ei sitä itse huomaa ajoissa tehdä.

Volvo XC60 D5 AWD

City Safety toimii laajalla nopeusalueella ja tunnistaa jalankulkijat, ajoneuvot sekä mahdolliset eläimet. Sama järjestelmä aktivoituu maantiellä tarkkailemalla vastaantulevaa liikennettä aina 140 km/h nopeuteen asti. Jos kuljettaja esimerkiksi nukahtaa tai saa sairaskohtauksen niin XC60 siirtyy pois törmäyskurssilta ja hiljentää nopeutta.

Autonomisen ajamisen teknologia on jo siis käytännössä olemassa. XC60 tarkkailee myös takaa tulevaa liikennettä ja estää kaistanvaihdon, kun kuljettaja on huomaamattaan kääntymässä toisen auton eteen.

Maantiellä kotonaan

Volvo XC60 D5 on malliston tehokkain diesel-versio. 235 hevosvoiman tuplaturbo kuljettaa nelivetoista kaupunkimaasturia ruudikkaasti. 8-vaihteinen automaatti toimii hienosti ja lisävarusteena saatava ilmajousitus tasaa maantien epätasaisuudet kunnialla.

Äänieristys on myös hyvää tasoa. Moottorin ääni kantautuu ohjaamon vain kovassa kiihdytyksessä. Volvon täysaktiiviset led-kaukovalot tekevät pimeällä ajamisesta uudenlaisen kokemuksen. Valot kuuluvat Technic-lisävarustepakettiin.

Volvo XC60 D5 AWD

Ajovalojen valokuvio muuntuu taidokkaasti kulloisenkin valaistustilanteen vaatimalla tavalla. Vastaantulevan auton kohdalla kaukovalon valokeila lyhenee sitä mukaan, kun auto lähestyy. Oma ajokaista pysyy valaistuna kuin ajaisi pitkillä valoilla edelleen. Valokuvio väistää myös jonossa ajettaessa edellä ajavat ajoneuvot ja valaiseen näkyvästi pientareet ajoradan kummaltakin puolelta.

Volvo XC60 D5 AWD

Premium-luokan hinta

Koeajettu Volvo XC60 D5 AWD Business Inscription on lähtöhinnaltaan 68 343 euroa. Lisävarusteiden tuoma lisähinta nostaa hankintahinnan 91 003 euroon,joka on iso tukku rahaa. Varustelu on lähes täydellinen sisältäen muun muassa hierovat etuistuimet ja konserttisalin tasoisen äänentoistojärjestelmän.

Volvo XC60 D5 AWD

Ajo-ominaisuudet, mukavuus ja suorituskyky ovat hintaluokan huomioon ottaen linjassa. Pieni kauneusvirhe on liikennemerkkitunnistusjärjestelmä, joka ei huomio Suomen talvinopeusrajoituksia. Volvo tunnistaa kameran avulla nopeusrajoitusmerkit ja vertaa niitä myös karttatiedon dataan. Siitä huolimatta moottoritieosuuksilla se näytti 120 km/h nopeusrajoitusta, vaikka merkit olivat järjestäen 100 km/h.

Lisätietoja: www.volvocars.com/xc60

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat