Volkswagen ID.3

Ajoneuvot Uutinen 9.5.2019

Ensin Kupla, nyt Golf ja seuraavaksi ID.3: Volkswagen paljastaa tietoja tulevasta

Volkswagenin täyssähköautosta tuodaan 330, 420 ja 550 kilometriä kulkevat mallit.

Nimeä saa sulatella hetken. ID.3. Nimessä käytettävä piste saa sen näyttämään vähän hassulta lauseen loppuun kirjoitettuna. Ja miten se lausutaan? Iiidee piste kolme? Vai vaan Iidee kolme? Onko se jotain Tähtien sodasta?

Ei ole. Se on Volkswagenin tuleva kansansähköauto, siis erääänlainen uuden ajan Golf. Auton virallinen julkistus on vasta syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta konserni ei malttanut olla kertomatta teknisiä tietoja, ja ulkonäöstäkin saa varsin hyvän kuvan villeistä teipeistä huolimatta.

Volkswagen ID.3

Mitä ID tarkoittaa?

Termin ID tausta kuulostaa jo vähän japanilaiselta: Volkswagenin mukaan se ei tarkoita mitään tiettyä, kunhan viittaa sanoihin intelligent design (älykäs suunnittelu), identity (identiteetti) ja visionary technologies (uraauurtavat teknologiat).

Numero kolme paljastaa paljon tulevasta: Volkswagen ID.3:n allapuolelle mahtuvat mainiosti Upin kokoinen ID.1 ja Poloa vastaava ID.2. Sama toki pätee myös suurempiin malleihin. Volkswagen on jo vihjannut tulevista konseptiautoilla: vuorossa on ainakin crossoveria ja linjakasta viistoperää.

Volkswagen ID.3

Kuinka paljon se kulkee?

Volkswagen ei vielä paljasta kaikkia tietoja uutuudesta, mutta yhtiö kertoo tuovansa ID.3:sta kolme akkuvaihtoehtoa (45, 58 ja 77 kWh), jotka tarjoavat WLTP-mittauksella 330, 420 ja 550 kilometriä toimintamatkaa. Näistä keskimmäisen akkukooksi kerrotaan 58 kilowattituntia. Vielä on epäselvää, onko kyseessä teoreettiset vai käytettävät kapasiteetit.

Mitä se maksaa?

Mielenkiintoisesti Volkswagen mukailee Teslaa ID.3:n myynnissä: auton ennakkovaraus on alkanut myös Suomessa, ja yhtiö perii ennakkovarausmaksua tuhat euroa. Tämä huomioidaan lopullisessa hinnassa, joka tosin toistaiseksi on arvoitus. Tällä hetkellä voi ennakkovarata vain ID.3 1ST -erikoismallin, joka on varustettu keskikokoisella 420 kilometriin riittävällä akulla. Tämän mallin pikalataustehoksi kerrotaan 100 kilowattia.

Volkswagen ID.3

Volkswagen kertoo aloittavansa ID.3:n tuotannon tämän vuoden lopulla, ja ensimmäiset asiakastoimitukset tehdään kesällä 2020. Auton vuosituotannoksi kaavaillaan noin 100 000 autoa.

Teksti Lauri Ahtiainen, kuvat Volkswagen, lähde Volkswagen ja Drivingelectric.com

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat