Ajoneuvot | Autonäyttely | Uutinen | 29.9.2016

EQ tarkoittaa Mercedes-Benzin sähkövyörytystä

Saksalaismerkki Mercedes-Benz julkaisi uuden EQ-tuotemerkin sähköautoja varten.

Jaa artikkeli

Mercedes-Benz lataa sähköisen tulevaisuutensa EQ-tuotemerkin taakse. Pariisin autonäyttelyn avajaispäivänä EQ-mallistoon esiteltiin täyssähköinen katumaasturikonsepti nimeltä Generation EQ.

Generation EQ on perusmuodoltaan hyvin nykyisen GLC:n kaltainen. Auton ulkoasuun on tuotu futuristista otetta villeillä puskureilla, teknisillä valoilla ja valaistulla maskilla. Jos autoon kuvittelee nykyisten Mercedes-mallien kaltaisen keulan ja perän, saanee varsin hyvän kuvan tuotantomallin ulkonäöstä.

mercedes-benz_generation_eq-6

Mercedes-Benz kertoo valkoiseksi valaistun tähtilogon olevan tulevan EQ-malliston tunnusmerkki. Takaa täyssähkömallisto signeerataan kokoperän levyisellä valoraidalla.

mercedes-benz_generation_eq-3

Ulkokuoren alta löytyy EQ-alabrändin perustan muodostava sähköinen perusrakenne. Autossa on kaksi sähkömoottoria, neliveto ja 500 kilometrin toimintamatka. Auton akut ovat emokonseri Daimlerin alaisuudessa toimivan Deutsche Accumotiven valmistamat, ja kapasiteetiksi kerrotaan yli 70 kilowattituntia.

Mercdedes-Benz kertoo kokonaistehon voivan nousta 300 kilowattiin, eli 400 hevosvoimaan. Se riittää siivittämään Generation EQ:n nollasta sataan alle viidessä sekunnissa.

Suorituskykylupaukset ovat sinänsä kunnioitettavia, mutta Teslan myötä premium-sähköautoilta on totuttu odottamaan järjettömiä teho- ja kiihtyvyysarvoja. Ja juuri Teslaa vastaanhan Generation EQ:n luulisi hyökkäävän?

Yhtiön tiedote nimittäin nostaa esiin konseptiauton erittäin tiukat korisaumat. Se tuntuu selkeältä piikiltä Teslaa kohtaan, sillä kalifornialaisyrityksellä on ollut laatuongelmia koripaneelien sovituksissa.

mercedes-benz_generation_eq-2

Perusrakenteen kerrotaan olevan täysin skaalautuva, eli sekä akseliväiä että raideleveyttä voidaan muokata. Valmistaja kertoo rakenteen soveltuvan myös sedaneihin, coupéihin ja avoautoihin.

mercedes-benz_generation_eq-5

Generation EQ:n sisätilat ovat täyttä konseptiautoa. Sci-fi-elokuvista lainatut istuimet, runsaat ledinauhat ja selkeän paljaat pinnat saavat realismia 24-tuumaisesta näyttöpaneelista, joka tuo mieleen nykyisen E-sarjan.

mercedes-benz_generation_eq-4

Entä nimi EQ? Mercedes-Benz kertoo sen juontuvan sanoista Electric Intelligence. Brändin alle rakennetaan sähköisen liikkumisen ekosysteemiä, joka ulottuu autoja pidemmälle esimerkiksi kotien akkujärjestelmiin.

Jaa artikkeli

Keskustelu