Ajoneuvot Uutinen 23.8.2022

Fiat Fastbackin korimuodot paljastettiin Brasiliassa – onko tässä seuraava taigo?

Fiatin uutuustahti Latinalaisessa Amerikassa on sen verran kova, että liikenisiköhän sieltä jo Eurooppaankin jotain. Tässä olisi ehkä aika hyvä ehdokas.

Uutuuden nimi on siis Fastback, ja se kertoo myös korimallista kaiken oleellisen. Fiat do Brasil on kypsytellyt viistoperäistä katumaasturia jo hyvän aikaa, ja paljasti nyt sen korimuodot ennen arviolta lokakuussa koittavaa julkistusta.

Fastback perustuu teknisesti Pulseen, Brasilian-Fiatin perinteisemmän kattolinjan crossoveriin, joka edustaa 4,1 metrin pituudellaan eurooppalaista B-segmenttiä. Fastbackistä ei ole kerrottu vielä teknisiä tietoja, eikä siten myöskään mittoja, mutta silmämääräisesti katsoen joitakin lisäsenttejä on tullut ainakin perään. Aivan kivuttomasti fastback-pyrstö ei silti näytä istahtaneen näin lyhyen auton koriin.

Fastback edustaa muuten samaa luokkaa, kuin niin ikään Brasiliassa suunniteltu, ja Eurooppaan Taigon nimellä kaupattu Volkswagen Nivus. Tästä pääsemmekin kätevästi seuraavaan näkökulmaan.

Fiatin Euroopan-mallisto on kestänyt hyvin aikaa, mutta vanhenee kovaa vauhtia

Torinolaisvalmistajan Euroopan-malliston koostumus vaihtelee maittain, ja esimerkiksi Suomessa mennään aika typistetyllä kattauksella. Merkin kotimaassa tarjolla on ilman yhteistyötila-autoja kuusi henkilöautomallia, jos ja kun uusi sähköinen 500e ja vuodesta 2007 valmistettu polttomoottorinen lasketaan eri malleiksi.

Koko malliston keski-ikä lähestyy jo yhdeksää vuotta. Se on paljon, vaikka persoonalliset mallit ovat kestäneet aikaa, ja paistattelevat edelleenkin 500:n ja Pandan johdolla Italian myyntitilastojen kärjessä, ja koko Euroopankin laajuisesti korkeilla sijoilla.

Fiat on kunnianhimoisesti ilmoittanut siirtyvänsä sähköautomerkiksi vuodesta 2027 alkaen. Vielä vuosia kestävään siirtymäaikaan olisi ehkä parasta keksiä jotain, ja varmasti edullisimmaksi tulisi tehdä kuten Volkswagen, ja importata omaa tuotantoa valtameren tuolta puolen kevyillä muutoksilla tänne.

Fiat Pulse

Fiat Pulse

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Fiat

Kaikki koeajot

Uusimmat