Ajoneuvot | Uutinen | 7.6.2019

Ford Edgen myynti loppuu meillä – syynä laajalti kiristyvä hiilidioksidiverotus

Suomelle ja suurelle osalle Eurooppaa käy niin kuin Top Gunissa: menetämme Edgen.

Jaa artikkeli

Ford rajoittaa Edge-katumaasturin myyntiä Euroopassa. Edge jää myyntiin vielä Saksassa, Italiassa, Sveitsissä, Puolassa, Itävallassa, Belgiassa ja Romaniassa. Nämä maat vastasivat alkuvuonna 82 prosentista Edgen Euroopan myynnistä.

Merkittävää on, että katumaasturimalli poistuu myynnistä Brtianniassa, joka on Fordin vahvin yksittäinen markkina-alue Euroopassa. Karsimisen syynä on mallin heikko menestys ja useissa Euroopan maissa kiristyvä hiilidioksidipäästöihin perustuva autoverotus. Samalla auto poistuu myynnistä myös Suomessa.

– Päätöksemme rajoittaa Edgen saatavuutta on linjassa strategiamme kanssa, joka vahvistaa Ford-brändiä ja luo kestävästi voitollista liiketoimintaa Euroopassa, mukaan lukien teot jotka parantavat tai karsivat vähemmän kannattavia ajoneuvolinjoja, Fordilta todettiin.

Ford Edge of Glory

”With or without you” laulaa The Edgen bändi, arvatenkin Ford Edgestä.

Vuonna 2016 Eurooppaan saapuneelle Edgelle ennustettiin 25–30 000 kappaleen vuosimyyntiä. Viime vuonna kauppa kävi kuitenkin vain 9 554 kertaa JATO Dynamicsin tilastojen mukaan. Yleisesti keskikokoisten katumaastureiden markkinoilla dieseleiden osuus väheni 22 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, ollen kuitenkin 62 prosenttia segmentin myynnistä.

Ford Edge on ollut saatavissa Euroopassa vain dieselinä, mutta sen tärkeimmät kilpakumppanit Škoda Kodiaq ja Peugeot 5008 ovat saatavissa myös bensiinimalleina. Suomessa Ford Edge on ollut myynnissä 240 hevosvoiman dieselmoottorilla, jonka hiilidioksidipäästöt ovat olleet 200-207 g/km WLTP-mittaustavalla (180 g/km NEDC).

Ford Edge

Ford Edge of Glory

Fordin mukaan yhtiön uudet katumaasturit vastaavat paremmin asiakkaiden kysyntään. Tällä merkki viittaa muun muassa Kugan uuteen versioon ja pienenä crossoverina palaavaan Pumaan. Toisaalta yhtiö on tuomassa myös Edgeäkin kookkaamman Explorerin Eurooppaan bensiinimoottorilla varustettuna lataushybridinä.

Monesta maasta menetetty Edge saa seurakseen Fordin tila-autot C-Maxin ja B-Maxin, joiden myynti loppui Euroopassa kokonaan.

Lähde: Automotive News Kuvat: Ford

Lue myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu