Lamborghini Aventador Ultimae Coupé LP 780-4 NFT viimeinen huutokauppa V12

Ajoneuvot Huutokauppahelmet 16.4.2022

Huutokauppahelmet – Lamborghini Aventador Ultimae Coupé on lajinsa viimeinen

Lamborghini Aventador on poistumassa tuotannosta ja viimeinen coupé nuijitaan pian huutokaupassa. Teknisesti ottaen myynnissä on auton digitaalinen NFT-kopio, jonka mukana nyt vain sattuu tulemaan vastaava oikea auto.

Jos viime viikon huutokauppahelmissä ihasteltiin erästä kaikkien aikojen klassikoista, ollaan tällä kertaa kehityksen kärjessä. Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae Coupé merkitsee päätepistettä nykyisen härkämerkin isolle V12-mallille, jonka jälkeen luvassa on jälleen jotain uutta, mahdollisesti hybridinä. Lisäksi pelkän auton myyminen on vuonna 2022 vähän passé, eihän sillä voi edes ajella metaversumissa?

Lamborghini Aventador Ultimae LP 780-4 Coupé NFT huutokauppa

RM Sotheby’sin huutokaupassa on myynnissä kaikkien aikojen viimeinen kovakattoinen Aventador auton äärimmäisenä versiona. 780 hevosvoiman (574 kW) teho saadaan V12-moottorin ulvoessa 8 500 r/min. 0–100 km/h onnistuu valmistajan mukaan 2,8 sekunnissa ja huippunopeus kirjoitetaan muotoon 330 km/h. Raju Aventador jatkaa Countachin aloittamaa Lamborghinin aikakautta, jossa järjettömät luvut ja kiilamainen muoto kertovat kauas, mistä on kyse.

Auto käy vielä läpi Lamborghinin Ad Personam -erityisohjelman, jossa asiakkaan toive on laki. Erikoisesti kyseinen autoyksilö on suunniteltu jo valmiiksi, mutta sinisestä mustaan liukuva ulkoväri on ehkä selkein osoitus siitä, että autoon on valittu ylähyllyn yksityiskohtia. Sisätilojen oransseissa koristelistoissa on oranssi liukuvärjäys ja Lamborghini hyödyntää myös ruiskumaalausta ensimmäistä kertaa sisäosissa. Viimeistely tapahtuu käsityönä. Lisäksi kynnyslistan valo on vaihtunut valkoisesta oranssiksi. Jännittävää.

Lamborghini Aventador Ultimae NFT Coupé LP780-4 huutokauppa viimeinen

Auton ovat suunnitelleet läpi digitaiteilija Krista Kim ja täytekakuista innostunut muusikko Steve Aoki, sillä sangen… lamborghinimaiseen tapaan Aventador Ultimae huutokaupataan myös 1:1 NFT-version kanssa. Non-Fungible Token on omistusketjultaan varmistettu digitaalinen esine. Kyseessä on Lamborghinin mukaan ensimmäinen merkin auto metaversumia varten ja NFT toimitetaan GLB-tiedostona. Värivalintojen lisäksi nimet KK ja Steve Aoki näkyvät auton verhoilussa ja onnekas huutokauppavoittaja pääsee myös tapaamaan digimaailman starat vartin ajaksi. Steve Aoki on myös kynäillyt kappaleen auton kunniaksi.

Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae Coupé NFT huutokauppa

Samalla ostaja pääsee Lamborghinin kaverilistalle kuulemaan tulevista automalleista ensimmäisten mukana ja yli 5 000 000 euron kauppahinnan sattuessa tehdas järjestää myös luovutusbileet.

Teknisesti ottaen huutokaupassa myydäänkin digitaalinen NFT-versio viimeisestä Aventadorista, mutta tiedoston mukana nyt sattuu tulemaan vastaava oikea auto. Jos pää kipeytyy pelkästä ajatuksesta, et ole yksin. Toisaalta, jos kaikista automerkeistä jokin on innostunnut keräiltävästä digitavarasta, on Lamborghini useimmilla ensimmäisenä mielessä.

Lamborghini Aventador Ultimae LP780-4 Coupé NFT viimeinen huutokauppa

– Lamborghini ja NFT-yhteisö sopivat yhteen erittäin hyvin, sillä jaamme monia arvoja. Olemme molemmat henkisesti nuorekkaita innovaattoreita, jotka etsivät odottamattomia projekteja ja teknisiä ratkaisuja, sanaili Lamborghinin toimitusjohtaja Stephan Winkelmann.

Auto, ja sen kopio, tulevat RM Sotheby’sin huutokauppaan 19.–21.4.2022 ja itse auton saa käyttöönsä syyskuussa.

Eikö videoupotus näy oikein? Voit muuttaa evästeasetuksiasi antamalla hyväksynnän Markkinointi-evästeille ”Muuta hyväksyntääsi” -linkistä.

Lähde ja kuvat: RM Sotheby’s Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Lamborghini

Kaikki koeajot

Uusimmat