Hyundai Prophecy

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2020 Uutinen 3.3.2020

Hyundai Prophecy – jos Genevessä olisi autonäyttely, olisi korealaiskonsepti kenties kaikkein kaunein

Pelkistetyn puhdaslinjainen Hyundai Prophecy on virkistävää vaihtelua.

Valtavien keulamaskien ja rajujen pokkausten luomassa aggressiivisen automuotoilun aikakaudessa Hyundai Prophecy -konseptiautossa on jotain ihanan rauhoittavaa. Pehmeät, pelkistetyt ja mittasuhteiltaan upeat perusmuodot eivät hae huomiota rajuudella, mutta palkitsevat pidemmänkin katselun. Ajateltavaakin autosta löytyy takasiiven ja etuvalojen muodossa.

Hyundai Prophecy

Seuraava taso

Hyundai kertoo Prophecyn vievän yhtiön Sensuous Sportiness -muotokielen seuraavalle tasolle. Muutos on nopea, sillä juuri esitelty Hyundai i20 sai kunnian olla ensimmäinen uudella muotokielellä esitelty auto Euroopassa.

Hyundai Prophecy

Hyundain mukaan Prophecyn muodot toimivat myös tuulitunnelissa, mikä onkin oleellista täyssähköisessä autossa. Täyssähkökäyttöä on hyödynnetty myös sisätilojen tilankäytössä, jossa pääpaino on mukavuudessa. Konseptiautolle pakolliseen tapaan mukana on myös ripaus autonomiaa. Ainoa hallintalaite onkin peräti kahteen eri paikkaan sijoitettu joystick, jonka kerrotaan tarjoavan ”uudenlainen, mutta rauhoittavan tutunomainen ohjaus- ja ajokokemus”. Muutenkin sisätilat on muotoiltu matkustamisen, ei ajamisen ehdoilla.

Hyundai Prophecy

Hyundai myös kertoo painottaneensa ympäristöasioita materiaaleissa ja ilmanvaihdossa: sisätiloihin kiertävä ilma puhdistetaan, minkä ansiosta sähköauton kerrotaan puhdistavan ympärillään olevaa ilmaa.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Hyundai

Kaikki koeajot

Uusimmat