Jeep Avenger sähköauto täyssähköauto Pariisi esittely

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 18.12.2022

Jeep Avenger on sähköcrossover Euroopassa alle 40 000 eurolla – Suomessa ennakkomyynti käynnistyy alkuvuodesta

Korkeiden odotusten Avengerin myynti on aloitettu muutamissa Euroopan maissa. Ostoon on tarjolla muitakin vaihtoehtoja kuin se perinteinen.

Jeepin B-segmentin eurooppalainen täyssähköaluevaltaus sai ensiesiintymisensä Pariisin autonäyttelyssä kaksi kuukautta sitten. Sen jälkeen keskeisissä markkinamaissa Euroopassa käynnistyivät ennakkovaraukset, joita satelikin ennen ennakkomyynnin aloittamista mukavat 10 000 kappaletta kuukaudessa. Jeep Avegerille on ladattu kovat odotukset. Avenger myös kuroo omalta osaltaan yhteen Stellantis-konsernin eri ääripäitä, sillä se rakentuu PSA-peräiselle CMP-alustalle, mutta valmistetaan alun perin Fiatille pyhitetyssä tehtaassa Puolan Tychyssä. Nyt uutuus on saanut ensimmäiset viralliset hinnat.

Jeep Avenger sähköauto täyssähköauto Pariisi esittely

Kivijalasta tai verkosta

Avengerin ennakkomyynti käynnistyi aivan aluksi Belgiassa, Espanjassa, Hollannissa, Italiassa, Itävallassa, Luxemburgissa, Portugalissa, Puolassa, Ranskassa ja Saksassa. Tuolla myydään nyt Avenger 1st Edition -mallia alkaen 39 500 eurolla. First edition -mallien tapaan kyseessä on hyvin varusteltu versio.

Heille, jotka eivät halua ostaa autoa, tarjotaan liisausvaihtoehtoa alkaen 249 eurolla kuukaudessa. Ja heille, jotka eivät halua ostaa autoa kivijalasta, tarjotaan Avengeria verkkomyynnin kautta, joskin vain viidessä mainituista maista. Verkossa ostaminen starttaa konfiguraattorista, jossa on vielä 1st Edition -vaiheessa jokseenkin vähän valinnanvaraa, mutta totta kai esimerkiksi värejä ja lisävarusteita. Tämän jälkeen siirrytään tilauksen vahvistusosioon, eikä auton tilaaminen netistä vie paljonkaan aikaa. Ostaja saa myös rahanarvoisia latausasemaetuja.

Jeep Avenger sähköauto täyssähköauto Pariisi esittely

Suomessa Avengerin ennakkomyynnin kerrotaan alkavan ensi vuoden alussa. Ensimmäiset autot toimitetaan arviolta vuoden 2023 toisella neljänneksellä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Jeep

Kaikki koeajot

Uusimmat