dieselgate syytetyt

Ajoneuvot Uutinen 30.9.2020

Kahdeksan lisää syytettyjen penkille Volkswagenin dieselhuijauksessa

Braunschweigin syyttäjä on lukenut jälleen synkkiä sanoja dieseleiden päästöhuijausskandaaliin liitetyille volkswagenilaisille.

Hiljattain viisi vuotta täyttänyt Volkswagenin dieselhuijaus näkyy jälleen saksalaisissa tuomioistuimissa. Braunschweigin syyttäjäntoimisto on nyt lukenut syytteet kahdeksalle Volkswagenin työntekijälle. Muutama viikko sitten syytteet annettiin viidelle yhtiön työntekijälle, mukaan lukien silloisellle pääjohtajalle Martin Winterkornille.

Kahdeksikko saa nyt syytteet petoksesta, väärästä sertifioinnista sekä epäreilua kilpailuasemaa koskevan lain rikkomisesta. Osa syytetyistä saattavat saada myös syytteet kavalluksesta ja veropetoksesta tai niissä avustamisesta.

Syytettyjen epäillään liittyneen Volkswagenin dieselhuijausskandaaliin marraskuun 2006 ja syyskuun 2015 välisenä aikana. He eivät syytteiden mukaan estäneet dieselhuijauksessa käytetyn moottorinohjausohjelmiston asentamista, vaikka tiesivät ohjelmiston lain vastaiseksi. Heitä syytetään myös ohjelmistoasennuksen tukemisesta tai jopa kannustamisesta.

Ensimmäisen kerran Volkswagenin dieselhuijaustapausta puidaan saksalaisessa tuomioistuimessa lähiaikoina, jolloin käsittelyssä on Audin entisen toimitusjohtaja Rupert Stadlerin tapaus. Stadler joutui sivuun Audilta oltuaan tutkintavankeudessa poikkeuksellisen pitkään.

Lähde: Automotive News Kuvtuskuva: Volkswagen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat