Ajoneuvot | Uutinen | 7.4.2017

Käymme yhdessä ain’ – Audi ja Porsche tekniseen yhteistyöhön

Audi ja Porsche löysivät saman sävelen tuleviin kehityshankkeisiin valmistautuessaan.

Jaa artikkeli

Vaikka Volkswagen-ryhmän sisällä on tehty yhteistyötä jo iät ajat, pistävät Audi ja Porsche uutta vaihdetta silmään. Merkit nimittäin ilmoittivat kehittävänsä tulevaisuuden teknologiaa tiiviimmin yhteistyössä, molempien valmistautuessa tulevien vuosien autoiluhaasteisiin autonomiasta sähköistykseen ja digitalisaatioon.

– Molempien yhtiöiden parhaat mielet määrittävät tulevaisuuden teknisen kulkusuunnan, kommentoi Audin hallituksen puheenjohtaja Rupert Stadler.

– Yhdessä etenemme nopeammin kisassa tulevaisuuden liikkuvuudesta. Hyödynnämme molempien yhtiöiden asiantuntijuutta ja nautimme synergiasta, kommentoi puolestaan Porschen hallituksen puheenjohtaja Oliver Blume.
– Teemme yhteistyötä siellä, missä siinä on järkeä. Olemme kuitenkin hyvin varovaisia pitämään merkkimme erillisinä. Porsche on aina Porsche, myös tulevaisuudessa.

Lähikuukausina Porschen ja Audin yhteistyötiimit kokoontuvat määrittämään yhtiöiden kulkusuuntaa aina vuoteen 2025 saakka. Kehitystyön painopisteenä ovat yhteiset pohjalevyrakenteet, moduulit ja komponentit, joita hyödynnetään tulevissa mallisukupolvissa.

Lähde: Audi Kuva: Porsche

Jaa artikkeli

Keskustelu