Hummer H2 artikkelikuva - Tori.fi

Ajoneuvot Käytetyt autot Käytetyt erikoisuudet 1.7.2019

Käytetyt erikoisuudet – Hummer H2

Hummer H2 on melkoinen räppimaasturi, vaikka sen tausta on vahvasti maanpuolustuksessa. Mielenkiintoinen auto omaa mielenkiintoisen tarinan.

Hip-hop -musiikkivideot täyttyivät 2000-luvun alkupuolella valtavilla kromivanteilla varustetuilla jenkkikatumaastureilla. Eräs ikonisimmista oli Hummer H2 valtavan kokonsa ja testosteronia tursuvan muotoilunsa turvin. Tämä siitäkin huolimatta, tai juuri siitä johtuen, että auto saattaisi olla myös suoraan pikkulapsen piirustuksesta.

Hummer H2 ulkoa

Hummer H2 on tietyllä tapaa seuraaja sotilasmallin siviiliversiolle, jonka looginen nimi oli Hummer H1

Kaikki alkoi sotilasajoneuvosta. Humvee on vuodesta 1984 eteenpäin käytössä ollut sotilasajoneuvo, jonka voi nähdä tietyllä tavoin modernina korvaajana alkuperäiselle M151 Jeep-maastoautolle. Vuonna 1992 autosta rakennettiin siviiliversio katuliikenteeseen.

Valmistunut Hummer H1 oli hurja näky tieliikenteessä. Auton mittoja kuvailtiin muun muassa väittämällä auton neljän istuimen sijaitsevan eri aikavyöhykkeillä. Hummer H1 oli esimerkiksi yli 30 senttimetriä leveämpi kuin saman aikakauden S-sarjan Mercedes-Benz.

Hummer H2 sisätilat

Yli kaksi metriä leveä Hummer H2 omaa siten myös melkoiset sisätilat.

Kyseessä oli upea tiettyyn tarpeeseen tehty auto, mutta se sopi rehellisyyden nimissä hyvin heikosti tieliikenteeseen. Vaikka Hummer H1 säilyi edelleen tuotannossa niin sen rinnalle esiteltiin vuonna 2002 kesympi ja pienempi seuraaja Hummer H2. Kyseessä oli yhä yli kaksi metriä leveä auto, joten mistään pienokaisesta ei ollut kyse.

Tämä toinen sukupolvi nousi lennokkaan hip-hop maailman suosioon Cadillac Escaladen ja muiden vastaavien suurten autojen joukkoon. Valtavat kromivanteet olivat pakko eivätkä poikkeus. Artisteista Eminem lienee tunnetuin tällaisen auton omistanut.

Hummer H2 mittaristo

Hummer H2 omaa selkeän mittariston ja kojelaudan muotoilu on kuin teräksestä taottu

Itse asiassa ensimmäisen ja toisen rinnalle julkaistiin vielä kolmaskin Hummer vuonna 2005. Lienee makuasia tahtooko autot nähdä kolmena eri kokoluokan mallina vaiko toistensa seuraajina. Ei olisi välttämättä väärin väittää molempia samaan aikaan.

Hummer H3 tuli markkinoille samoihin aikoihin kun ensimmäinen oli poistumassa. Se muistutti jälleen edeltäjiään enemmän tavallista katuautoa ollen entistä enemmän suurikokoinen mielenkiintoisen taustatarinan omaava katumaasturi. Viimeinen painoikin vain vaivaiset 2,2 tonnia, eli noin tuhat kilogrammaa ensimmäistä Hummeria vähemmän.

Hummer H2 sivu - Tori.fi

Kuvan 213 000 kilometriä ajettu Hummer H2 on myynnissä Porvoossa.

Käytetty erikoisuus – Hummer H2

Porvoosta löytyvä Hummer H2 kelpaa kepeästi Käytetyt erikoisuudet -juttusarjaan. Vuosimallin 2003 yksilö on taittanut mittarilukeman mukaan 213 000 kilometriä. Se on rekisteröity kevytkuorma-autoksi, joka tarkoittaa tiettyjä veroetuja.

Hummer H2 moottori

Myynnissä olevassa yksilössä on tätä tehtaan kuvaa vastaava 6-litrainen V8-moottori.

Koon jälkeen suuri osa auton muista hallitsevista ominaisuuksista on seurausta moottorista. Pellin alla pullottaa hurja 6-litrainen Vortec V8-moottori, joka syö koko päivän bensiiniä. Se tuottaa hieman yli 300 hevosvoiman huipputehon painavan auton liikutteluun.

Nelivetoinen auto luottaa nelipykäläiseen automaattivaihteistoon. On ymmärrettävä, että tämänkaltaisen auton tapauksessa kiihdytys paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen kestää tehoista huolimatta yli 10 sekuntia. Ketterä ei kuvaa Hummeria.

Hummer H2 taka - Tori.fi

Yksityiskohdissa toistuva musta väritys sopii hyvin yhteen keltaisen maalipinnan kanssa.

Keltainen auto on kaukaa näyttävä ja runsas mustien muovi- ja metalliosien käyttö korostaa kontrastia. Luonnollisesti sekaan mahtuu myös kromia. Ulkokuori on kuvien perusteella varsin lähellä tehtaalta lähtenyttä olemusta.

Sisätiloista löytyy rusehtavaa norsunharmaata pintaa niin muovisena kuin myös nahkaverhoilluista istuimista. Takaistuimien jalkatiloissa on punaisella tikkauksella reunustetut mustat jälkimarkkinoilta hankitut jalkatilan matot. Varusteista tärkeimmät lienevät automaatti-ilmastointi ja sähkökäyttöinen takaluukku.

Hummer H2 etu - Tori.fi

Keltaisen Hummerin ostaja ei kaihda katseita, sillä niitä takuulla riittää.

Punastelevat pojat voivat painaa päänsä puskaan. Keltainen Hummer H2 kuuluu henkilölle, joka janoaa huomiota eikä saa siitä tarpeekseen. Paksut kultaketjut istuvat imagoon paremmin kuin hyvin, mutta riimien rupattelu on valinnaisvaruste.

 

Teksti: Henri Posa; Kuvat: Tori.fi, Hummer

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat