Kia Sorento PHEV 2020 home charging

Ajoneuvot Uutinen 1.9.2020

Uusi iso ladattava katumaasturi Kia Sorento Plug-In Hybrid saapuu loppuvuodesta

Kia Sorento Plug-In Hybrid tarkoittaa samaan aikaan korealaismerkin katumaasturilippulaivan tehokkainta, mutta myös pienipäästöisintä mallia. Tähän päästään ladattavan akkupaketin, sähkömoottorin ja 1,6-litraisen turboahdetun bensiinimoottorin yhteistyöllä.

Uusi suuri ladattava katumaasturi Kia Sorento Plug-In Hybrid on paljastettu ensimmäisten kuvien ja tietojen osalta. Merkin lippulaivamalli tulee tarjolle hybridiversion lisäksi nyt myös ladattavana hybridinä. Jo piakkoin maahan saatava uutuusmalli lupaa yhdistää mukavuutta ja suorituskykyä isoon SUV-koriin.

Kia Sorento PHEV 2020 front 2

Ladattava Kia Sorento Plug-in Hybrid on samaan aikaan sekä lippulaivakatumaasturimalliston tehokkain, mutta myös vähäpäästöisin. Auto on varustettu 1,6-litraisella bensiiniturbomoottorilla (180 hv) ja 66,9 kilowatin tehoisella sähkömoottorilla, joiden parina on kuusivaihteinen automaattivaihteisto. Voimalinjan tuottama kokonaisteho on 265 hevosvoimaa ja huippuvääntö 350 newtonmetriä.

Suuren ja korkean isolla otsapinta-alalla varustetun auton toimintamatka sähköllä sekä kulutuslukemat kiinnostavat kaikkia. Valitettavasti näitä ei ole vielä tiedossa, vaan ne vahvistetaan lähempänä lanseerausta. Autoja tuntevat voivat arvailla toimintamatkan suuruusluokkaa akuston 13,8 kilowattitunnin kapasiteetin pohjalta. Tuo akusto on muuten vesijäähdytetty mahdollistamaan paremman lämmönhallinnan, joka auttaa samalla sekä lataamisen että käytön tehokkuutta.

Kia Sorento PHEV 2020 rear charge

Suuri auto, suuret tilat

Neljännen sukupolven Sorento on ensimmäinen Kia, joka perustuu merkin uuden sukupolven SUV-alustalle. Valmistajansa mukaan myös 7-paikkaisena saatava malli on yksi luokkansa tilavimmista sähköisellä voimalinjalla tarjottavista autoista. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii tavaratilan puoli.

Kia Sorento PHEV 2020 interior

Suuremmasta akustosta huolimatta tavaratilaa jää vielä 809 litraa (7-paikkaiseen versioon) ja 898 litraa (5-paikkaiseen versioon) kahden istuinrivin selkänojien ollessa ylhäällä niin sanotussa normaaliasennossa. Seitsemänpaikkaisessa versiossa kaikkia istuimia hyödynnettäessä tavaratilaa jää jäljelle 175 litraa.

Ohjaamossa on tarjolla 12,3-tuumainen digitaalimittaristo, jota suunniteltu uusiksi tarjoamaan kuljettajalle tietoa voimalinjan tilasta. Tätä autetaan sekä graafisin elementein että mittarein. Samoin on toki keskikonsolista löytyvän tietoviihdejärjestelmän laita.

Kia Sorento PHEV 2020 front 1

Sorento on ensimmäinen merkin uusia varusteita Euroopassa tarjoava Kia ja näihin varusteisiin lukeutuu esimerkiksi etäpysäköintiavustin ja uusi kuolleenkulman varoitusjärjestelmä. Näistä etäpysäköinti auttaa kuljettajaa siirtämään autonsa avaimen avulla ahtaissa pysäköintitiloissa.

Uusi Sorento esitellään Suomessa lokakuussa ja Kia Sorento Plug-in Hybrid saapuu maahan loppuvuodesta.

 

Lähde ja kuvat: Kia

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat